Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari pentru Partidul Verde și Florin Călinescu. Riscă să NU poată participa la alegerile locale

Partidul Verde
Partidul Verde verzii

Problema mari pentru Partidul Verde și actorul Florin Călinescu care apare pe site-ul formațiunii ca fiind președintele Partidului. Alături de el mai apar Damov Constantin în calitate de președinte executiv și Dumitru Silviu, în calitate de secretar general. NUMAI că lucrurile sunt mai complicate - în registrul Partidelor Politice din România, documentul care atestă cine e acel partid și care e conducerea lui aleasă statutar și recunoscută de organele statului avem un alt președinte - Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița.

Cum lucrurile sunt departe de a fi tranșate există o mare probabilitate ca Partidul Verde să NU poată prezenta liste de candidați la alegerile locale din 27 septembrie 2020, dacă aceste se vor organiza până la urmă la acea dată.

La acest moment există un puternic conflict juridic între Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița, președintele legal al  Partidului Verde și cei care o contestă și care au organizat întâlniri ale organelor partidului și au luat și decizii care au fost contestate în instanță.

Cum s-a ajuns aici?

La congresul Partidului Verde din 17.02.2019 a fost aleasă președinte Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița. Președinte executiv a fost ales Damov Constantin, iar secretar general Dumitru Silviu. Foarte repede relațiile dintre președinte pe de o parte și președintele executiv și secretarul general de cealaltă parte s-au deteriorat puternic. Pentru a pune lucrurile în ordine s-a convenit convocarea unui Consiliu Național al partidului care să tranșeze lucrurile.

Și de aici începe nebunia:

Președintele Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița a emis un convocator în data de 30.05.2019 la ora 18.42 pentru organizarea ședinței Consiliului Național pentru data de 15-16 iunie într-o locație din afara Capitalei. La aceeași dată adversarii ei au modificat convocatorul în sensul orei de desfășurare a ședinței și a locației. Ședințele au avut loc separat, iar în cadrul celei convocate de ”rebeli” (n.a. unde se pare au fost mai mulți participanți conform minutei de ședință) s-a decis suspendarea atribuțiilor de președinte ale doamnei Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița și preluarea lor de către Damov Constantin în calitatea sa de președinte executiv și convocarea unui congres al Partidului Verde pentru data de 20.07.2019.

Imediat Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița a atacat în instanță actele emise de Consiliul Național convocat potrivit domniei sale în afara prevederilor statutare. Deciziile au fost atacate pe fond la Tribunalul București (dosarul e în judecată și termenul e 29 septembrie 2020) și pentru că organizarea congresului era iminentă a cerut printr-o altă acțiune în justiție și emiterea unei Ordonanțe Preșidențiale care să blocheze orice fel de altă acțiune până când instanța se va pronunța pe fond.

Ordonanța Preșidențială:

Acțiunea a fost judecată cu celeritate și instanța a decis în 5.07.2019 că Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița are dreptate și a obligat partea adversă să se abțină de la orice act care ar schimba starea de fapt până la decizia finală pe dosarul care se judecă pe fond.

Instanța a reținut în motivarea deciziei sale că dreptatea e de partea Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița pentru că potrivit Statutului Partidului Verde Art.33, Secțiunea II, Lit.A, Pct.8 (f.33) ”organele de conducere ale partidului se vor putea întruni în mod valabil numai dacă sunt convocate de președintele partidului”.

VEZI AICI DECIZIA ȘI MOTIVAREA TRIBUNALULUI BUCUREȘTI + CERTIFICATUL DE GREFĂ

Prin urmare la acestă oră președintele Partidului Verde este Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița și nu actorul Florin Călinescu... așa cum apare pe site-ul formațiunii. Practic activitatea partidului este blocată și cum o decizie se va lua cel mai devreme la două zile după data deja stabilită a alegerilor locale... e greu de crezut că Partidul Verde va putea depune liste de semnături și candidaturi la alegerile din 27 septembrie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.