Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale: hackerii au trecut peste măsurile lor de securitate

hackeri

Un atac cibernetic care a avut loc în această dimineață. Hackerii au atacat site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), un site administrat de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Citește și: Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vorbesc despre remaniere: Schimbă-i și gata!

Atacul este unul extrem de grav pentru securitatea României, pentru că site-ul conține inclusiv componente ce conțin date personale, precum evidența rovinietelor, plățile de taxe făcute de utilizatori, etc.

”În urma unui atac cibernetic website-ul companiei, www.cnadnr.ro, a fost compromis. Fiind găzduit de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) s-a luat decizia de a-l suspenda temporar până la întocmirea unui raport privind vulnerabilitățile exploatate și eventualele daune provocate. Vom fi anunțați de către STS atunci când siteul va fi din nou online”, arată serviciul IT în e-mail-ul trimis angajaților. Cei care doreau luni dimineață să acceseze situl companiei primeau mesajul de eroare ”pagină în construcție vă rugăm reveniți mai târziu”.

Reprezentanții companiei  au precizat că sunt mai multe site-uri afectate de atac, nu doar cel al CNAIR, și că serviciul de emitere și control al rovinietei este funcțional, chiar dacă nu pot fi făcute verificări pe site-ul companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.