Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru al doilea cel mai mare producător de oțel al Marii Britanii: E în pragul colapsului, iar 25.000 de oameni sunt în pericol

brexit, bani

British Steel, cel de-al doilea mare producător de oțel al Marii Britanii, se află în pragul colapsului, cu excepția cazului în care guvernul va accepta acordarea unui împrumut de urgență, în valoare de 30 de milioane de lire, potrivit unor surse citate de Reuters.

Companie deținută de firma de investiții Greybull Capital, British Steel are în jur de 5.000 de angajați și 20.000 de persoane care depind de lanțul de aprovizionare al acesteia, informează mediafax.ro.

Citește și: Adevărul a ieșit la iveală! Cine sunt cei care primesc cele mai mari pensii

Compania a cerut inițial guvernului britanic un împrumut ce se ridica la suma de 75 de milioane de lire, reducându-și ulterior solicitarea la 30 de milioane de lire, după ce Greybull a fost de acord să aloce o sumă mai mare, potrivit unei surse apropiate negocierilor.

O altă sursă a declarat că British Steel a pierdut sprijinul unuia dintre cei patru mari creditori ai companiei, la începutul zilei de marți.

Citește și: Liviu Dragnea: Trebuie eliminată pensia specială pentru parlamentari

Potențialul colaps al British Steel vine după ce compania germană Thyssenkrupp și cea indiană Tata Steel au renunțat, la începutul acestei luni, la planul de fuzionare a afacerilor din Europa, pentru a crea al doilea cel mai mare producător de oțel din Uniunea Europeană, după ArcelorMittal.

În urma ultimelor evenimente, sectorul oțelului din UE a devenit mai fragmentat și, implicit, mai vulnerabil la încetinirea creșterii economice, punând totodată sub semnul întrebării soarta celor mai mari oțelări din Marea Britanie.

Citește și: Liviu Dragnea continuă războiul: ‘Dacă ăştia vor reveni la putere, vor face un sistem mult mai dur decât l-au făcut Coldea şi Kovesi’

Companiile britanice de oțel plătesc unele dintre cele mai mari impozite ecologice din Europa, cărora li se adaugă, de asemenea, costurile ridicate privind energia, logistica și forța de muncă, precum și de incertitudinile legate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În urma înregistrării de profit în 2017, British Steel a redus aproximativ 400 de locuri de muncă anul trecut, blamând factori precum lira slabă. La începutul acestei luni, British Steel ar fi asigurat sprijinul creditorilor și acționarilor, astfel încât compania să poată continua să opereze, după ce incertitudinile privitoare la Brexit au afectat profund cererea, clienții temându-se de potențialele tarife ridicate. Compania a asigurat, în aceeași perioadă, un împrumut guvernamental în valoare de aproximativ 120 de milioane de lire sterline, pentru a putea respecta regulile sistemului de comercializare a emisiilor din Uniunea Europeană (ETS).

Citește și: Rareș Bogdan prevestește sfârșitul pentru Liviu Dragnea:’Mincinosul mincinoșilor dă piept cu realitatea în curând’

„Industria siderurgică din Marea Britanie este esențială pentru baza noastră de producție și este importantă din punct de vedere strategic pentru industria britanică. Guvernul trebuie să intervină”, a declarat Gillian Furniss, membră a Partidului Laburist din Marea Britanie.

Sursele au afirmat că guvernul britanic a fost reticent în a aloca o sumă mai mare, deoarece fondurile ar putea ajunge la Greybull, în cazul eșuării afacerii.

Citește și: Guvernul îl atacă dur pe Klaus Iohannis: ‘Minte cu nerușinare. Este o dovadă de inconștiență și cinism’

„Greybull ar putea încasa milioane, fiind singurul investitor. Înainte ca guvernul să aloce sumele respective, se dorește ca Greybull să iasă din afacere”, au spus acestea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.