Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru denunțătorul lui Liviu Dragnea. A intrat în vizorul anchetatorilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Romica Parpalea

Bărbatul care a depus denunțuri împotriva șefului PSD, Liviu Dragnea, a ministrului de Interne, Carmen Dan, și a altor persoane, este vizat într-un dosar economic privind un prejudiciu de mii de euro. Dosarul se află în instrumentare la Serviciul de Investigare a Criminalității Econonmice (SICE) Giurgiu și a fost deschis cu câțiva ani în urmă la plângerea lui Marius Lăcătușu, potrivit lui Romică Părpălea, scrie libertatea.ro.

Romică Părpălea a povestit contextul în care, în cursul zilei de miercuri, un comisar șef de la acest Serviciu a încercat să îl interpeleze în trafic pentru „înmânarea” unui mandat de aducere.

Anterior acestei situații, în dimineața aceleiași zile, Romică Părpălea fusese citat telefonic printr-un mesaj, la care a răspuns și a anunțat că se va prezenta la termenul indicat.

„În urmă cu puțin timp i-am făcut plângere lui Drăgușin, primarul din Alexandria. În acea plângere am vorbit de polițiști, procurori, și oameni de afaceri precum în cazul comisarului șef Marian Pungă, lucrător la DIICOT structura Teleorman, Alin Vâjială, șef serviciu poliție economică din Teleorman, omului de afaceri Tatu Nicolae, care derulează afacerile primăriei Alexandria prin firmele sale, Contessis, Big Bogalex SRL Alexandria și altele”, spune bărbatul.

Banca Transilvania, lovitură trăsnet pentru Ioan Niculae. Decizia băncii după ce omul de afaceri nu și-a achitat o datorie fabuloasă

El spune că după ce a depus plângerea ar fi descoperit „relații de grup infracțional cu interlopi din municipiul Giurgiu”, procurori din Giurgiu și doi judecători tot de acolo, prin comisarul șef Avarvarei, „care susține că ar fi lucrat ofițer la SRI.

„În anul 2013 după referendum până în 2015, după suspendarea mea din funcție am înființat o societate SC Media pentru Caritate și Adevăr, împreună cu un preot, jumătate-jumătate la acțiuni, și am avut mai multe contracte.

În urma contractelor și a neînțelegerilor prin nerespectarea contractelor de către doi parteneri privind suma de 14.000 de lei pe care ei considerau că trebuie să o primească, au fost îndrumați, în afara de litigiul comercial pe care ei l-au pierdut, să facă plângeri penale pe numele meu.

Într-una din plângeri a încetat acțiunea penală prin împăcarea părților, înțelegând că nu au de ce să pretindă banii.

În al doilea dosar de plângere depus la poliția Giurgiu, comisarul șef Avarvarei, când am dat declarație, mi-a impus sa scriu anumite lucruri, de recunoaștere a acelei creanțe de 15.000 de lei, spunând că nu e de competența poliției ci de competența unei instanțe civile, spunând că va clasa cauza.

După ceva timp după declarație l-am văzut pe Avarvarei împreună cu cel care mi-a făcut plângerea la un restaurant exclusivist de pe bulevardul principal din Orașul Giurgiu”, s-a confesat bărbatul.

Părpălea susține că la scurt timp după ce i-ar fi văzut la aceeași masă pe cei doi bărbați, fostul partener de afaceri i-ar fi pretins zece mii de lei dobândă pentru suma de 15.000 de lei pretins rămasă restantă.

„După alte câteva luni Marius Lăcătușu, cel care a făcut plângerea, mi-a cerut suma de 15.000 de lei plus zece mii de lei dobândă.

Lăcătușu a luat facturile, chitanțele și contractul de la contabil, dar ele nu au semnătura mea pentru ca am plecat la București.

În realitate Avarvarei a lucrat ca inginer chimist iar apoi a devenit polițist”, a mai spus bărbatul la intrarea în sediul DNA.

Romică Părpălea s-a prezentat joi dimineață la sediul DNA unde a spus că depune denunț scris pe numele polițistului.

Acesta afirmă că agentul ar fi fost rău intenționat în demersul său și că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat.

Contactat telefonic comisarul șef Aurel Avarvarei nu a dorit să comenteze afirmațiile denunțătorului lui Dragnea dar a confirmat că l-a citat pe bărbat pentru ziua de joi.

În același context Părpălea spune că după întâlnirea cu procurorii DNA va pleca la SICE Giurgiu pentru a da curs citației primite miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.