Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme și la Moscova: întreg orașul este acoperit de un smog și un miros puternic de ars

themoscowtimes.com
Moscova Rusia

Un smog şi un miros de ars acopereau joi oraşul Moscova, consecinţă a unor ample incendii de pădure într-o regiune din vecinătatea capitalei ruse, în plin val de căldură, informează AFP.

Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă al Federaţiei Ruse, 470 de pompieri şi 175 de aparate motorizate, printre care trei avioane şi elicoptere, au fost desfăşuraţi pentru a stinge aceste incendii în regiunea Riazan, la circa 250 de km sud-est de Moscova, informează Agerpres. 

Potrivit ONG-ului Greenpeace, prezent la faţa locului, aceste incendii au afectat o zonă de pese 3300 de hectare. Pe Telegram, guvernatorul interimar al regiunii, Pavel Malkov, a informat miercuri seară că cel puţin 800 de hectare au fost traversate de flăcări.

Joi dimineaţă, el a afirmat că trei incendii sunt în continuare în curs, pe o suprafaţă de 181 de hectare, inclusiv în rezervaţia naturală a râului Oka şi în parcul naţional Meşciorski, vaste zone mlăştinoase.

"Există o mare probabilitate ca focul să fi fost cauzat de o acţiune umană. Şi căldura, şi seceta persistente creează condiţii favorabile pentru propagarea focului", a subliniat miercuri Greenpeace. La aceasta se adaugă rafalele puternice de vânt.

ONG-ul precizează că aceste incendii de pădure şi de turbă afectează o zonă deja marcată în 2010 de grave incendii, fumul dens care acoperise Moscova timp de mai multe zile generând grave consecinţe sanitare.

Afectată puternic de schimbările climatice, Rusia a fost lovită în ultimii ani de grave incendii de pădure, în special în Siberia şi în Extremul Orient, zone uriaşe şi greu accesibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.