Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procedura TAVI – soluția minim invazivă de tratament în cazul stenozelor aortice

Stenoza aortică cu calcificări severe, la pacienții simptomatici cu risc chirurgical ridicat, poate fi tratată printr-o procedură de cardiologie intervențională, implantare transcateter a valvei aortice TAVI. Prin această procedură, se implantează o proteză valvulară aortică prin abord transcutanat transfemural, cu rolul de a înlătura obstacolul reprezentat de valva aortică nativă stenozantă.

Recomandarea pentru această intervenție este făcută de medicul cardiolog în urma evaluării ecocardiografice. Sunt necesare și investigații suplimentare ale inimii, pentru a identifica alte afecțiuni cardiace asociate.

Un avantaj important al acestei proceduri este recuperarea rapidă, pacientul putând fi externat la 72 de ore după intervenție, urmând să revină la control după prima lună și apoi la 6 luni și la 1 an, dacă nu apar probleme care să necesite o evaluare înainte de aceste termene. Înlocuirea valvei aortice prin aceasta tehnică crește calitatea vieții pacientului.

Accesează acest articol pentru a vedea care sunt investigațiile pe care trebuie să le efectuezi înainte de intervenția TAVI și cum decurge procedura.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.