Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul atacului terorist de la Charlie Hebdo a fost suspendat: verdictul era aşteptat în 13 noiembrie

charlie hebdo

Procesul asupra atentatelor care au avut loc în ianuarie 2015 în Franţa va fi suspendat începând de luni, în condiţiile în care trei dintre acuzaţi au fost testaţi pozitiv cu noul tip de coronavirus, şi va reîncepe cel mai devreme pe 16 noiembrie, a anunţat vineri Parchetul Naţional Antiterorist al Franţei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Preşedintele tribunalului special de la Paris a anunţat iniţial o primă suspendare de două zile după ce principalul acuzat, Ali Riza Polat, a fost testat pozitiv pe 31 octombrie.

Calendarul audierilor urmează să fie modificat. Înainte de prima suspendare, încheierea pledoariilor părţilor civile era prevăzută pentru 4 noiembrie, precedând rechizitoriul şi pledoariile apărării. Verdictul era aşteptat pe 13 noiembrie.

Paisprezece persoane, dintre care trei în contumacie, sunt judecate începând cu 2 septembrie pentru presupusă susţinere logistică acordată autorilor atentatelor împotriva publicaţiei Charlie Hebdo, a unei poliţiste municipale în Montrouge şi a unui magazin kosher din Vincennes, la periferia Parisului. Aceste atacuri s-au soldat cu 17 morţi şi au provocat o undă de şoc pe plan internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.