Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul de evaluare și contractare a proiectului 'Drum expres Craiova Pitești' s-a încheiat

Ministerul Transporturilor anunță finalizarea procesului de evaluare, contractare și de transmitere la Comisia Europeană a proiectului „Drum expres Craiova Pitești”, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Inedit - Alina Gorghiu îi cere explicații OFICIAL Ralucăi Turcan/ DOCUMENT

Obiectivul general al contractului de finanțare „Drum expres Craiova-Pitești” îl reprezintă crearea unei căi de comunicație moderne între orașele Craiova și Pitești, cu implicații în dezvoltarea regională a zonei.

Prin implementarea acestui proiect se va realiza legătură între cele două ramuri ale coridorului TEN-T Core Rin-Dunăre din România, asigurându-se astfel creșterea siguranței utilizatorilor și îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economica în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieței interne cu scopul de a crea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in rețeaua de drumuri europene, transmite Ministerul Transporturilor.

De asemenea, proiectul „Drum expres Craiova-Pitești” va deservi în condiții bune traficul de tranzit internațional, de mărfuri si persoane de pe teritoriul României, asigurând mobilitatea si conectivitatea regiunii sud-vestice a țării cu rețeaua națională TEN-T Core.

Obiectivul specific al contractului de finanțare este reprezentat de construcția unui drum expres în lungime de 121,185 km de 2 x 2 benzi, 10 noduri rutiere, 75 poduri și pasaje și 26 intersecții denivelate fără acces, precum și 3 baze întreținere si deszăpezire, 4 spatii de servicii și 4 parcări de scurtă durată.

Valoarea totală a proiectului este de 4.933.925.482,39 lei, din care valoarea totală eligibilă, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, este 4,162,020,930.76 lei (85% din valoarea totală eligibilă aprobată – 3,537,717,791.19 lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 15% în valoare de 624,303,139.57 lei va fi finanțată din bugetul beneficiarului).

Perioada de implementare este 61 luni, respectiv între 1 decembrie 2018 și 31 decembrie 2023.

„Chiar dacă este final de an pregătirea documentelor pentru obținerea finanțării europene rămâne una dintre prioritățile noastre principale. Nu ne mai permitem să pierdem nicio zi care să întârzie realizarea unor proiecte precum . Au fost prea multe șanse ratate în ultimii ani când, din cauza lipsei de viziune a unor miniștri și indolenței și incompetenței unor funcționari, proiectele de infrastructură au rămas de multe ori simple desene frumos colorate plimbate prin studiourile de televiziune. Dacă vrem rezultate concrete trebuie să existe implicare maximă de la nivelul conducerii până la ultimul funcționar care participă la realizarea proiectelor de infrastructură. Asta am cerut și mă asigur în fiecare zi că mesajul meu a fost înțeles”, a declarat ministrul Cătălin Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.