Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesul de pace în Ucraina se relansează: Miniștrii de externe ai Ucrainei și Rusiei vor începe dialogul astăzi la Berlin

rusia ucraina

Ministrul ucrainean de Externe și omologul său rus se vor întâlni, luni, la Berlin, pentru a încerca să relanseze procesul de pace în Ucraina, discuțiile fiind mediate de miniștrii de Externe ai Germaniei și Franței, relatează site-ul agenției Dpa, informează Mediafax.

Separatiștii pro-ruși au intrat în conflict cu forțele guvernamentale ale Ucrainei în anul 2014, ceea ce a dus la declanșarea unei crize interne.

Într-un interviu acordat publicației Bild luni, înainte de întâlnire, ministrul german de Externe Heiko Maas a declarat că nu se așteaptă ca relansarea procesului de pace să fie una ușoară.

"Perspectivele și interesele Ucrainei și Rusiei sunt foarte diferite din mai multe puncte de vedere", a declarat Heiko Maas.

Discuțiile vor fi purtate între miniștrii Ucrainei, Rusiei, Germaniei și Franței, a declarat Maas.

Vezi și: Oficialii americani și nord-coreeni au inițiat dialogul preliminar pentru întâlnirea de mâine între Donald Trump și Kim Jong-un

"Nu vă vom lăsa în pace până nu vă veți rezolva conflictul de aici, din est", i-a transmis Maas omologului său ucrainean Pavlo Klimkin, în cadrul vizitei sale în Ucraina.

Maas a declarat că speră să negocieze o dată la care să reînceapă procesul de pace și să poată trimite o misiune ONU de menținere a păcii în Ucraina.

Oficialul german a declarat că ar vrea să organizeze discuțiile conform formatului Normandia, care include Rusia, Ucraina, Germania și Franța.

Ultima oară când miniștrii de Externe ai celor patru țări au discutat despre conflictu din Ucraina a fost în luna februarie anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.