Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii aruncă BOMBA: câți bani ar fi cerut Laura Codruța Kovesi de la Sebastian Ghiță

Inquam Photos / Octav Ganea
Laura Codruta Kovesi

Secția pentru Invetigarea Infracțiunilor din Justiție vine cu un comunicat de presă în care face o dezvăluire bombă. Conform procurorilor, Laura Codruța Kovesi i-a cerut personal lui Sebastian Ghiță, în anul 2011, aproximativ 57.000 de euro pentru a-l aduce în țară pe fugarul Nicolae Popa, aflat în Indonezia.

Citește și: Anunț OFICIAL despre anchetarea lui Kovesi - Ar fi dispus achitarea cheltuielilor pentru un ofițer SRI. Declarații contradictorii privind relația cu Ghiță

”În cursul anului 2011, fostul procuror general al PÎCCJ ar fi pretins și primit suma de 268.689,36 lei de la persoana vătămată în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, acte constând în extrădarea unei persoane condamnate, care fusese localizată în Indonezia — Jakarta.”, se precizează în comunicat.

Sebastian Ghiță a declarat în mai multe rânduri că i-ar fi remis Laurei Codruța Kovesi, personal, sume de bani cerută de către aceasta. Ghiță a explicat că el a plătit pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa, dar și suma de 7000 de euro pentru ca Laura Codruța Kovesi să-și achiziționeze un autovehicul.

Sebastian Ghiță susține că întreaga operațiune de aducere în țară a lui Nicolae Popa a costat 200.000 de euro, iar acum aflăm că o firmă de a sa a contribuit cu aproape 25% din această sumă.

"Povestea a costat 200.0000 de euro. În comunicat, MAI susţine că plata a fost de 80.000 de euro (...) E simplu, minimul orelor zburate pâna în Jakarta e de 17 ore. Atât e drumul. Când înmulţiţi 17 ore cu 5.000 euro, descoperiţi că suma pe care MAI a plătit-o nu era de ajuns, avionul trebuia să se şi întoarcă. Nu MAI au minţit, au fost induşi în eroare, Kovesi a cerut celor de la Ţiriac Air să transmită o factură ministerului şi o factură către acea firmă din Ploieşti. În pofida minciunilor lui Kovesi, procurorii au aflat azi că Kovesi a coordonat această acţiune, au spus colegii ei, n-are cum să mintă, a semnat documente. E evident că acea sumă de bani plătiţi la cererea lui Kovesi a fost pentru acea cursă de aducere a lui Popa. Nu se trezeşte un cetăţean să plătească avioane pentru acţiunea lui Kovesi. Nu ştiu de ce minte", a sublinat Sebastian Ghiţă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.