Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții la membrii unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane

stiri.md
mascati moldova

Procurorii DIICOT împreună cu poliţişti efectuează, miercuri, opt percheziţii în Argeş, Vâlcea şi Mureş la membrii unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism, informează DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti, conform agerpres.

În perioada 2020-2021, şase suspecţi au recrutat, prin metoda "loverboy", opt persoane de sex feminin, pe care le-au constrâns să practice prostituţia pe raza municipiilor Târgu Mureş, Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea, membrii grupului reţinând sumele de bani obţinute de către persoanele vătămate din activitatea de prostituţie. În activitatea infracţională, suspecţii au transportat persoanele vătămate în diverse oraşe din România, le-au cazat în moteluri sau apartamente închiriate, iar ulterior au postat anunţuri în vederea atragerii de clienţi.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului au supravegheat atent persoanele vătămate, le-au restrâns libertatea de mişcare şi au folosit ameninţări şi violenţa fizică pentru a le constrânge să practice prostituţia. Persoanele vătămate erau lovite cu pumnii şi cu picioarele, ameninţate cu moartea şi cu săvârşirea unor infracţiuni îndreptate asupra copiilor minori, fiind ameninţate cu divulgarea către terţe persoane a faptului că acestea se prostituează", precizează DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti.

Conform sursei citate, din banii obţinuţi din activitatea infracţională membrii grupului şi-au achiziţionat autoturisme de lux, iar importante sume de bani le-au pierdut în sălile de jocuri de noroc.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti, vor fi conduse, în vederea audierii, 26 de persoane. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IJJ Argeş, Vâlcea şi Mureş. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Descinderile au loc în cadrul unei acţiuni mai ample efectuate de DIICOT împreună cu Poliţia şi Jandarmeria Române, unul dintre obiective fiind combaterea fenomenului de trafic de persoane şi de minori şi exploatare a persoanelor vulnerabile. În cadrul acestei acţiuni, sunt efectuate 87 de percheziţii domiciliare şi sunt puse în executare 126 de mandate de aducere.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal şi, nu în ultimul rând, identificarea şi protejarea victimelor unor astfel de infracţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.