Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii pregătesc lovitura pentru FRAȚIA generalilor din Ministerul Apărării

cotidianul.ro
fratie siluete spioni umbra

Da, Armata Romana continua sa ocupe locul de frunte pe care il merita in fruntea increderii populatiei si acest lucru nu poate decat sa ne bucure. Iar acest fapt se datoreaza in primul rand sacrificiilor miilor de militari romani, care, pentru o suma derizorie de vreo mie de euro pe luna, au facut o figura atat de frumoasa in cele mai fierbinti teatre de operatiuni din lume.

Vezi și: SECRETELE FABRICII DE GENERALI - Cum a ajuns România campioană la generali/ DENUNȚ la DNA

Insa aceasta este doar fata frumoasa, intens mediatizata, adevarata situatie din Ministerul Apararii Nationale fiind cu totul alta. Un minister care, in ultima vreme, fara sa aiba vreo importanta cine s-a aflat scriptic la conducerea sa, nu a reusit sa iasa de sub “cupola generalilor”, cea mai influenta grupare transpartinica din MApN.

Iata insa ca influentii “tutori” ai misterioasei “cupole” au cazut unul dupa altul sub loviturile ca de ciocan ale DNA-ului, astfel ca membrii ramasi la butoanele subterane ale gruparii, cu “tentacule” de influenta ce se intind si in alte ministere sau structuri, tocmai au gasit o solutie aparte de a salva ce se mai poate salva. Astfel ca, beneficiind de “pacifismul” diplomatic afisat de catre noul ministru Mihnea Motoc, au ajuns sa stea parsiveste “pe burta”, sperand ca astfel sa nu iasa cumva in vreun fel in relief in aceste vremuri tulburi, relateaza National.

generali “ Cupola generalilor” de la MApN merge pe burta!

“Cupola” a raspuns si de activitatea “fabricii de generali” din cadrul MApN

Pe care spera sa le treaca, inca o data, cu brio. Ceea ce ar fi o adevarata minune, tinand cont de faptul ca la Interne “curatenia” este aproape finalizata, iar la Justitie se anunta de asemenea o ampla “igienizare” a retelelelor transpartinice de la nivelul anumitor Parchete si Judecatorii.

Ploaie de stele

De prea multa vreme, Ministerul Apararii Nationale a fost transformat intr-o inepuizabila “fabrica de generali”, a carei “productie” nu doar ca nu a incetat niciodata, nici macar pe vremea nemiloaselor taieri bugetare ale premierului Boc, dar a mers, de multe ori, chiar “pe stoc”. Ceea ce se intampla de altfel si acum, niciun politician, fie el de stanga, de dreapta sau tehnocrat pur sange, nereusind inca sa opreasca “ploaia de stele” cu care, nu de putine ori, s-au platit diverse datorii politice.

Dar uite ca, din cate reiese din informatiile intrate in posesia noastra, pornind de la beneficiile in grade primite pe filiera “cupolei generalilor” de la MApN de catre diversi politicieni anchetati acum in spete de coruptie, procurorii – si nu sunt cei militari! – au inceput sa se arate tot mai preocupati de acest fenomen. Iar daca s-ar decide sa se treaca la etapa urmatoare a anchetei, asa cum se vehiculeaza tot mai insistent, atunci am putea asista la producerea unui adevarat “tsunami” care sa curete “cupola generalilor” din MApN. Una asemanatoare, ca influenta subterana si metode de lucru, cu “fratia chestorilor” de la Ministerul de Interne. Numai ca, in timp ce acesta din urma a fost pur si simplu destructurata in nici trei luni de zile, generalilor din “cupola” nu doar ca nu li s-a clintit macar vreun fir de par, dar acestia continua sa pregateasca o noua “ploaie de stele”.

Maruntis pentru “carnea de tun”

Cu toate acestea, linistea generalilor din “cupola” poate fi oricand zguduita, mai ales ca, dupa cum “National” a dezvaluit in exclusivitate, este iminenta si schimbarea liniilor de conducere la nivelul informatiilor militare. Produsa, de asemnea, dupa ce protectorii “cupolei” care au avut grija de gruparea pe care o conduceau fatis chiar si pe vremea cand oficial se aflau la conducerea unei alte structuri, au cazut de pe soclul “sigurantei nationale”, unde se cocotasera cu atata greutate.

Numai ca lucrurile se schimba din mers peste tot in jur, sistemul pornind o ampla operatiune de ”autocuratire”, care, pana acum, ce-i drept, nu a atins inca si MApN-ul. Asta in ciuda zecilor de ofiteri anchetati de catre procurori pentru “blatuirea” unor contracte de achizitii sau a unor concursuri de angajare sau de promovare. Insa printre cei lasati prada justitiei, fie ea militara sau nu, nu s-au regasit niciodata si membrii “cupolei”. Insa, dupa cum sustin sursele noastre, atat sumele invartite la acest nivel, cat si jocurile de culise facute sunt unele de-a dreptul ametitoare, care i-ar lasa cu gura cascata pe bietii militari profesionisti care nu au conexiuni la acest nivel. Pentru ca, sa nu uitam ca, din pacate, “talpa” ministerului este batjocorita in continuare cu niste salarii pur si simplu de mizerie.

Iar daca in alte ministere lucrurile se indreapta totusi din mers, militarii cu care se lauda toti oficialii romani primesc mai putini bani lunar decat “pandarii” pensionari angajati pe post de bodyguarzi pe la tot felul de firme de paza evazioniste. Si astfel au ajuns sa se bata pentru a prinde un un loc in Irak sau in Afaganistan, desi chiar si aceste misiuni atat de riscante sunt platite tot in batjocura. Astfel ca daca se va umbla si la “cupola”, amanuntele incendiare care ar iesi la iveala ar face sa umbreasca combinatiile altor “fratii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.