DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Procurorul Bucurică, acuzat de hărțuire sexuală, rupe tăcerea: Acuză o conspirație a celor pe care i-a investigat

expressdebanat.ro
bucurica

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, George Bucurică respinge vehement acuzațiile de hărțuire sexuală care i se aduc. Magistratul vorbește despre încercări de intimidare și denigrare orchestrate de persoane cărora le-a deschis dosare penale.

Vezi și: Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, interviu pentru STIRIPESURSE.RO: Mai multe țări europene își vor muta ambasadele la Ierusalim (VIDEO)

George Bucurică a vorbit pentru expressdebanat.ro după ce Antena 3 difuzat înregistrări audio care sunt suportul unei plângeri penale pentru hărțuire sexuală, plângere formulată de o tânără din Oravița, care e parte vătămată într-unul din dosarele instrumentate de procuror. Magistratul a susținut că acuzațiile ce i se aduc au fost formulate fraudulos și că urmăresc intimidarea și compromiterea sa. Procurorul Bucurică a amintit și de alte înregistrări ce-l vizau și apărute în spațiul public, care s-ar fi dovedit între timp a fi fost fabricate.

„După cum știți, sexul și agresiunile sexuale fac deliciul presei. Acele acuzații anterioare și acele înregistrări au fost retractate de cei care le-au formulat. Și nu în fața mea, în fața publicului, ci în fața judecătorilor, a magistraților care investigau acele cauze care mă priveau și în care se prezentau acele înregistrări ca fiind probe ale unor infracțiuni”, a afirmat George Bucurică, potrivit sursei citate.

Vezi și: Cea mai mare greșeală a părinților față de copil: ‘E ca și cum i-ai da un gram de cocaină

Întrebat dacă el este cel care apare în înregistrarea prezentată la Antena 3, reprezentantul Ministerului Public a afirmat că, „în mod sigur, și de această dată, acuzațiile sunt nereale”. „Scopul mediat este de a mă scoate pe linie moartă din anumite investigații pe care le-am început, le-am condus și se apropie de un final. Ca urmare, persoanele interesate sunt nu numai extrem de virulente la adresa mea, dar sunt extrem de interesate să stopeze astfel de investigații. Aceste persoane au legătură cu mediul infracțional. Faptul că unele din persoane ocupă și funcții publice prezintă doar importanță cu privire la natura faptelor pe care aceștia le pot comite. Nu vă pot da nume, sunt investigații pe rol, nu numai cu privire la acele persoane, dar și cu privire la persoanele care au generat o astfel de situație creatoare de așa zise acuzații false la adresa mea și la acest moment nu se pot oferi detalii. Eu nu cred că se urmărește nici tragerea mea la răspundere penală și nici măcar disciplinară. Se urmărește în primul rând excluderea mea din investigații, astfel încât procurorii și organele judiciare care vor prelua aceste investigații să le demareze sau să le continue de o manieră mai grea”, a explicat procurorul.

Vezi și: Nu te-ai fi gândit: De ce este bine să punem UNT în cafea

Pe 25 ianuarie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casație și Justiție a dispus încetarea delegării din funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița a lui George Bucurică, urmând ca acesta să revină la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. Totodată, procurorul general a dispus sesizarea Inspecției Judiciare cu privire la săvârşirea de către magistratul în cauză a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit.a şi lit.c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respectiv manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.