Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general, despre redeschiderea dosarului de luare de mită al lui Traian Băsescu

augustin lazar

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a comentat, luni, cererea procurorului de la Parchetul General privind redeschiderea dosarului de luare de mită, de la DNA, al lui Traian Băsescu.

"Dacă există o faptă de spălare de bani, ea nu poate fi separată de o faptă de corupţie. Spălarea de bani poate rezulta dintr-o faptă de corupţie şi aceasta trebuie demonstrată. Cele două cauze trebuie reunite, în ipoteza în care se va redeschide dosarul, fiindca acea soluţie nu ar rezista unei verificări. Dosarele ar trebui reunite şi instrumentate împreună", a explicat Augustin Lazăr, potrivit România Tv.

PNL dă ordine Guvernului pe tema salariilor: 'I-am dat trei săptămâni'/ VIDEO

Procuroarea Elena Iordache de la Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General – cea care instrumentează dosarul de spălare de bani al lui Traian Băsescu – a cerut conducerii Parchetului General redeschiderea dosarului făcut, în 2004, de DNA, în care fostul președinte era vizat pentru luare de mită şi înşelăciune, potrivit romaniacurata.ro.

Dosarul a fost soluţionat cu NUP (neînceperea urmăririi penale – n.r.) pe 20 octombrie 2006 de procurorul Petre Nariţa, fost adjunct al Secţiei a II-a a DNA.

Vicepreședintele Curții de Apel Constanța, cercetat de DNA


Elena Iordache instrumentează dosarul de spălare de bani al fostului preşedinte, însă îi lipseşte infracţiunea-predicat. Spălarea de bani presupune albirea unor bani negri obţinuţi printr-o infracţiune, însă dosarul procuroarei Iordache nu spune care ar fi aceea, ci vizează doar spălarea de bani. Ceea ce este atipic, potrivit specialiştilor în drept.

Procuroarea consideră că Traian Băsescu ar fi primit mită în anii 2000 un teren şi un Mercedes de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, unul dintre regii asfaltului. Căşuneanu a obţinut licenţe de transport pe vremea când Ministerul Transporturilor era condus de Traian Băsescu. Apoi – potrivit procuroarei – Băsescu ar fi spălat banii printr-o serie de operaţiuni succesive menite să albească presupusa şpagă. Prin urmare, ea are nevoie de redeschiderea dosarului de luare de mită de la DNA pentru a-şi susţine ancheta privind spălarea de bani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.