Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL dă ordine Guvernului pe tema salariilor: 'I-am dat trei săptămâni'/ VIDEO

pnl

PNL a votat, luni, în şedinţa BPN, o serie de principii care să stea la baza unei noi legi a salarizării unitare. O asemenea lege a fost pregătită de guvern pe parcursul întregului an, iar acum liberalii le dau tehnocraţilor trei săptămâni pentru a include în proiect principiile dictate de conducerea PNL.

"Ca urmare a tendinţelor tot mai populiste ale PSD, PNL a considerat necesar să facă o reevaluare a sistemului de salarizare a personalului bugetar. Credem că este nevoie de o lege nouă, care să poată fi aplicată.Nu ascund faptul că am avut discuţii în mai multe rânduri cu Ministerul Muncii, pentru a vedea cum evaluează o asemenea propunere, dar în acelaşi timp Ministerul Muncii a făcut progrese pe proiectul pe care şi l-a asumat de începutul anului până în prezent. Biroul Politic al PNL a aprobat astăzi o serie de principii pe care se poate construi realist, să asigure creşteri salariare corecte şi sustenabile", a declarat liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.

Vezi şi: Alina Gorghiu: Ponta, agent de influenţă pentru Moscova. Apel către Dragnea/ VIDEO

Potrivit acestuia, PNL propune majorarea salariilor tuturor categoriilor de bugetari. Calculul pe 4 ani ar arăta o creştere între 30% şi 40%, care va duce la sfârşitul anului 2020 la un salariu mediu pe economie de 4238 de lei. Impactul bugetar ar fi de 23 de miliarde de lei, faţă de 42 de miliarde impactul propunerilor PSD, mai precizează liberalii.

"I-am cerut deja ministrului Muncii, domnul Dragoş Pîslaru, ca în maxim trei săptămâni să vină cu reaşezarea proiectului de lege aşa cum l-a gândit Guvernul, în baza principiilor pe care noi le-am aprobat astăzi. În primul rând, grilele erau făcute 1 la 20, noi propunem 1 la 13 între salariul minim şi salariul maxim. Sunt multe elemente noi pe care le-am introdus şi, ca atare, i-am dat trei săptămâni în care să vină cu proiectul de lege, aşezat pe grile, pe tot ce trebuie, ca după aceea să putem să-l ducem în Parlament şi să-l asumăm", a declarat liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.

Întrebat de ce ar trebui să facă tehnocraţii aşa cum dictează PNL, Nicolăescu a răspuns: "E un guvern de tehnocraţi pe care noi l-am votat şi care s-a angajat că vine cu această lege a salarizării unitare. Mai are o lună de mandat. În clipa de faţă noi cred că suntem singurii care mai susţinem acest guvern, că toţi ceilalţi s-au dezis de el. Şi atunci noi mergem pe acestă colaborare. Noi trebuie să ieşim în faţa opiniei publice că am votat acest guvern şi ca atare un obiectiv se îndeplineşte."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.