Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Avocata Mihaielei Iorga: 'Ni s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect pentru favorizarea făptuitorului'

www.sursazilei.ro
Mihaiela Moraru Iorga

UPDATE Avocata procurorului Mihaiela Moraru Iorga, Angela Ciurea, a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţa clientei sale calitatea de suspect pentru pentru favorizarea făptuitorului.

"Ni s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect pentru favorizarea făptuitorului, fără făptuitor, fără dosare penale şi fără să dăm declaraţii", a afirmat avocata.

Aceasta a arătat că Iorga nu a făcut declaraţii în faţa procurorilor în acest dosar.

"Ceea ce i se reproşează în mod concret este respectarea legii", a mai spus avocata Mihaielei Iorga.

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA Ploieşti, ea fiind citată de procurori într-un dosar care vizează fapte de corupţie.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că Iorga ar fi suspectă de favorizarea făptuitorului şi fals, iar faptele ar avea legătură cu omul de afaceri Florian Walter şi cu perioada în care acesta era urmărit internaţional.

Citește și: Raport MCV: Parlamentul, ținta criticilor. Semne bune pentru Guvernul Tudose (surse)

La data de 4 octombrie, Mihaiela Iorga a fost audiată ca martor la DNA Ploieşti într-un dosar al lui Florian Walter, care s-a aflat în instrumentarea acesteia, fiind ulterior preluat de procurorii structurii teritoriale.

Surse judiciare au declarat, la acel moment, că procurorul a fost chemat pentru a oferi lămuriri în legătură cu o expertiză pe care a cerut-o în dosarul lui Walter, care ar fi fost efectuată, dar care nu ar fi fost ataşată dosarului respectiv.

Procurorii DIICOT Ploieşti au efectuat, la începutul lunii mai 2015, zeci de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, liderul reţelei fiind omul de afaceri Florian Walter.

Florian Walter era acuzat la acel moment că a pus bazele unui grup infracţional organizat, format din 23 de persoane, care a desfăşurat, în perioada 2012 - 2014, operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă, pentru realizarea operaţiunilor ilicite.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul produs bugetului consolidat al statului prin activitatea infracţională a grupului coordonat de Florian Walter este de 4.500.000 euro, reprezentând impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă 60.494.600 lei (echivalentul a 14.000.000 de euro), sumă supusă procesului de reciclare.

Citește și: Procurorul 'Portocală', lovitură GREA de la ÎCCJ

Dosarul Romprest a fost trimis în judecată la doar câteva săptămâni de la data efectuării percheziţiilor, procurorii DIICOT Ploieşti anunţând atunci că cercetările au fost disjunse faţă de omul de afaceri Florian Walter.

Ulterior, dosarul disjuns a fost conexat la o altă cauză instrumentată de DNA Ploieşti care apoi a fost reunită cu o cauză aflată în instrumentarea structurii centrale a DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.