Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul militar Nicolae Lupulescu s-a înscris la șefia DNA: A devenit celebru după ce s-a contrat cu Laura Codruța Kovesi

sigla dna

După ce Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA, fiind prima înscrisă, un alt candidat și-a depus dosarul. Este vorba despre un procuror din interiorul DNA.

Adjunctul secției militare din DNA, Nicolae Lupulescu, vrea să fie urmașul Laurei Codruța Kovesi în fruntea Direcției. Lupulescu a candidat și pentru șefia DIICOT, după ce Alina Bica a fost arestată, însă nu a fost admis.

Citește și: De la câteva mii de euro la 15 euro! Ce nu știai despre Delia

Lupulescu e unul dintre procurorii care a sfidat-o pe Kovesi. După tragedia din clubul Colectiv, șefa DNA a emis o ordonanță în care solicita cercetarea șefului ISU Bacău. Procurorul Nicolae Lupulescu, cel care a clasat dosarul, a mers în instanță și a pledat împotriva redeschiderii cerute de Kovesi.

Vineri, 11 decembrie 2015, Tribunalul Militar din Iași a judecat redeschiderea urmăririi penale în procesul prin care șeful ISU Bacău, colonelul Ioan Mihalache, fusese cercetat pentru sponsorizările pe care inspectorii de pompieri din subordinea sa le solicitaseră firmelor din Bacău.

Citește și: Tranzacție autorizată! Ce s-a întâmplat cu Gazeta Sporturilor

Inițial, DNA clasase de două ori acest caz. În februarie 2015, clasarea a fost dispusă de generalul-locotenent Ion Alexandru, șeful de atunci al Secției Militare de la DNA, între timp schimbat de Kovesi. În iulie 2015, dosarul a fost clasat prin generalul-maior Nicolae Lupulescu. Între cele două Ordonanțe care închideau cazul, Tribunalul Militar din Iași solicitase DNA să facă propriile cercetări, sesizînd că prima clasare se bazase exclusiv pe cercetările interne ale IGSU. Prin urmare, procurorul Lupulescu a audiat 90 de firme care i-au sponsorizat pe pompierii din Bacău, după care a clasat a doua oară dosarul.

După catastrofa de la Colectiv, potrivit sursei citate, Laura Codruța Kovesi contrazice procurorii militari din subordine și emite o Ordonanță în care cere redeschiderea dosarului sponsorizărilor. Tribunalul Militar din Iași a fixat un termen în camera preliminară pe 3 decembrie, dar atunci DNA nu s-a prezentat. Judecătorul a amînat.

Citește și: Li s-a tăiat dreptul la pensie- ce vor primi în schimb

La termenul din 11 decembrie, din partea DNA apare generalul Lupulescu, cel care, potrivit unei mărturii a Gazetei Sporturilor, prezintă Ordonanța în instanță, dar nu pledează pentru redeschiderea dosarului cu sponsorizări. El își apără fosta soluție, susține în fața judecătorului că „cele două clasări au fost legale” și încheie spunînd: „Las instanța să se pronunțe în privința redeschiderii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.