Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorii avertizează: Urmează o criză a laptelui şi a untului

lapte

Prețul laptelui urmează să crească în Europa pe măsură ce continentul se va confrunta cu o criză de lapte, smântână și unt în perioada Crăciunului, a declarat vineri directorul uneia dintre cele mai mari companii mondiale de produse lactate, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Prețul global al laptelui, care a crescut cu aproape 28% comparativ cu situația din urmă cu un an, pe măsură ce producătorii au redus producția, s-au stabilizat în ultimele luni, însă Peder Tuborgh, directorul general de la compania daneză Arla Foods, susține că stocurile mondiale de lapte sunt foarte mici.

Vezi şi: Prognoza METEO: Cum va fi vremea în ultimul weekend de vară

Vezi şi: Liviu Dragnea i-a convocat pe Mihai Tudose şi miniştrii PSD, în weekend. Deciziile MAJORE se vor lua în Deltă / surse

"După prețurile mici de anul trecut a apărut un deficit de lapte la nivel mondial...Există un deficit semnificativ de smântână și produse de unt peste tot în Europa. Nu va putea fi acoperită cererea până la Crăciun", susține Peder Tuborgh.

Arla, o cooperativă agricolă deținută de 12.500 de fermieri din Danemarca, Suedia, Germania, Marea Britanie, Luxemburg, Olanda și Belgia, a anunțat vineri că, în septembrie, va majora prețul la lapte pe care îl plătește fermierilor săi, pentru a treia lună consecutiv, cu un eurocent, până la 38,3 euro cenți pe litru și este posibil ca până la finele anului să adopte o nouă majorare. Aceasta după ce în prima jumătate a anului Arla a majorat deja prețul plătit fermierilor săi cu 19%.

Analiștii sunt de părere că următorul sezon de primăvară din Noua Zeelandă va fi crucial pentru viitoarele creșteri de prețuri de pe piața globală a laptelui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.