Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorii chinezi de îngrășăminte au primit solicitarea de a înceta exporturile de uree din cauza creșterii prețurilor pe piața locală

Fizichim
îngrăşăminte chimice

Autorităţile chineze au cerut unor producători de îngrăşăminte să îşi suspende exporturile de uree, după explozia preţurilor pe piaţa internă, o decizie care este posibil să ducă la restricţionarea livrărilor şi creşterea costurilor pentru fermierii din alte ţări, transmite Bloomberg.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, o parte dintre marii producători chinezi de îngrăşăminte au încetat să mai semneze noi contracte de export de la începutul acestei luni, după ordinele venite de la guvernul central. Sursele au precizat că deocamdată restricţiile se aplică doar la uree, conform agerpres.

La bursa de materii prime de la Zhengzhou cotaţiile futures la uree au crescut cu aproape 50%, începând de la mijlocul lunii iunie şi până la finele lui iulie, însă preţurile au fluctuat, iar săptămâna aceasta au înregistrat un declin de 11%.

China este cel mai mare producător şi consumator mondial de uree, iar orice declin semnificativ al exporturilor sale ameninţă să restricţioneze livrările şi să împingă în sus preţurile.

Printre cele mai mari pieţe de export pentru producătorii chinezi de uree se numără India, Coreea de Sud, Myanmar şi Australia.

În acest context, un producător chinez de îngrăşăminte a anunţat în mod public că intenţionează să reducă exporturile. Firma CNAMPGC Holding Co. a spus la finele săptămânii trecute că va diminua exporturile pentru a asigura aprovizionarea pieţei interne şi a menţine preţurile la un nivel stabil.

Restricţiile impuse de Beijing adaugă un nou element de volatilitate pe piaţa agricolă mondială, afectată de fenomene meteo extreme în principalele regiuni cultivatoare, de restricţii la exporturi introduse de India şi de războiul din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.