Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorii filmului „Fast & Furious 9”, amendaţi după ce un cascador a căzut în timpul filmărilor

imdb
fast furious

Producătorii filmului „Fast & Furious 9” au fost amendaţi săptămâna trecută în Marea Britanie cu 800.000 de lire sterline (aproximativ 920.000 de euro), după ce un cascador a căzut în timpul filmărilor, relatează BBC.

FF9 Pictures Limited, o filială a Universal Pictures, a pledat vinovată, recunoscând că nu a respectat măsurile de siguranţă impuse de legislaţia britanică.

Accidentul a avut loc în iulie 2019 la studiourile Warner Bros. din Leavesden, în nord-vestul Londrei. În timpul unei scene de luptă, Joe Watts a căzut de la opt metri pe pământ, provocându-i cascadorului o fractură de craniu şi leziuni cerebrale. Acestea au fost „răni care i-au schimbat viaţa” lui Watts, a declarat acuzarea.

O schimbare de ultim moment

Potrivit anchetei, linia de siguranţă care îl asigura pe cascador a funcţionat în timpul primei duble. Din nefericire, aceasta s-a desprins de jacheta sa în timpul celei de-a doua dublei duble, iar Joe Watts a ratat saltelele care ar fi trebuit să îi amortizeze căderea.

De asemenea, s-a demonstrat că Watts repetase cascadoria trecând peste umărul drept al partenerului său. Cu toate acestea, coregrafia a fost schimbată în timpul filmărilor, astfel încât cascadorul a ajuns să treacă peste umărul stâng. Această schimbare de ultim moment a fost criticată de judecătorul Talwinder Buttar, care a calificat drept „uimitor” faptul că poziţia saltelelor nu a fost modificată în consecinţă.

Joe Watts a avut o experienţă bogată înainte de a filma cel de-al nouălea episod din „Fast & Furious”, după ce a apărut în producţii importante precum „Solo: A Star Wars Story”, „Jurassic World: Fallen Kingdom”, „Ready Player One” şi seria „Game of Thrones”. Cascadorul „se poate considera norocos că mai este în viaţă”, a rezumat Talwinder Buttar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.