Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul auto francez Renault renunță la principala sa afacere din China, din cauza vânzărilor slabe

renault

Producătorul auto francez Renault renunță la principala sa afacere cu automobile din China, în urma vânzărilor slabe în cadrul proiectului cu Dongfeng Motor Group, relatează Reuters, potrivit MEDIAFAX.

O încetinire a vânzărilor automobilelor chineze, care se va înrăutăți în acest an din cauza crizei coronavirusului, a generat presiuni asupra producătorilor de automobile care încercau deja să își stabilească o prezență sporită în China, cea mai mare piață de vehicule din lume.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

Renault, care a intrat în asocierea cu Dongfeng în 2013 și a început să producă mașini în Wuhan trei ani mai târziu, este unul dintre puținii producători auto la nivel mondial care a ieșit dintr-un proiect major în China în ultimii ani.

Producătorul de automobile, care își va păstra prezența în China în alte activități, inclusiv în vehicule electrice, încearcă să economisescă și să părăsească afacerile în care încearcă să reușească și să obțină profit.

Măsura face parte din eforturile Renault de a profita la maxim de alianța sa cu partenerul japonez Nissan.

Dongfeng a anticipat potențiala ieșire al Renault din joint-venture, în urmă cu un an, a declarat o sursă bancară. Vânzările au fost sub presiune cu mult înainte de apariția crizei coronavirusului, a spus o altă sursă.

Asocierea a vândut doar 18.607 de mașini în 2019, mult sub capacitatea sa anuală de 110.000 de unități și a raportat pierderi de peste 212 milioane dolari.

Citește și: ‘Cu Ludovic Orban, PNL nu are nicio șansă să mai câștige alegerile. 1 milion de români sunt în șomaj tehnic, cu salariile tăiate’ – Bogdan Chirieac

Dongfeng, care va prelua partea Renaul de 50% din proiect, intenționează să reînnoiască și să modernizeze fabricile existente, care nu vor mai produce mașini sub marca Renault, a declarat marți un purtător de cuvânt al producătorului auto chinez.

Renault a spus că se va concentra asupra producției de vehicule comerciale ușoare împreună cu Brilliance China Automotive Holdings, compania intenționând să lanseze cinci modele noi înainte de 2023 și să exporte mașini pe alte piețe.

Va continua și producția de vehicule electrice, în cadrul proiectului cu Jiangling Motors Corporation Group.

Și rivalii de la PSA iese din asocierea cu Chongqing Changan Automobile din China, după ce a anunțat, în februarie, că a suferit pierderi de 700 de milioane de euro anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.