Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producţia ucraineană 'Mother of Apostles' a câştigat Marele Trofeu SIMFEST 2022

filme, cinema, cinematograf

Marele Premiu al ediţiei a XIX-a a Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST 2022 de la Târgu Mureş, derulat pe parcursul întregii săptămâni, a fost câştigat de producţia "Mother of Apostles", de Dmytro Ovechkin, din Ucraina.

Marele Premiu SIMFEST, în valoare de 2.000 de euro, s-a acordat producţiei ''Mother of Apostles'', autor Dmytro Ovechkin, din Ucraina, iar Premiul pentru Documentar, în valoare de 1.000 de euro, pentru ''Heartbeat'', de Monica Franco, Portugalia. Ambele premii au fost oferite de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România, au arătat organizatorii festivalului într-un comunicat de presă.

Premiul Special al Juriului a revenit producţiei "Zero: the cyber spirits", de Yugao Zheng, Premiul UNIREA s-a acordat producţiei "Ciao Patricia", de Sergiu Ciorescu, din Republica Moldova, potrivit Agerpres.

La categoria Ştiri, anul acesta s-a dat o menţiune pentru grupajul de ştiri de la televiziunea RTS din Turnu Severin, Premiul pentru Videoclip a fost acordat producţiei "Uprooted", din Ucraina, autori Andrei Gavriss, Konstantin Koval, iar Premiul pentru Animaţie - producţiei "Shakespeare for all ages", de Hannes Rall, Germania.

De asemenea, Premiul pentru Creaţie Studenţească, Domeniul Ficţiune, a fost câştigat de producţia "Vlada goes to London", de Arti Savchenko, din Israel, la aceeaşi categorie acordându-se o menţiune producţiei "First", autor Adam Hartwinski, Polonia.

Premiul pentru Creaţie Studenţească, Domeniul Nonficţiune, va merge în Slovacia, pentru producţia "Longlive Death", autor Robo Mihaly, Premiul pentru Film Turistic a fost revendicat de pelicula "Supermatch", de Pavel Cherepin, Ucraina, iar Premiul pentru Reportaj Tv - de "Story of Lily Ebert", autor Peter Berecz, Ungaria.

Premiul pentru Film Portret a fost câştigat de producţia "The adverntures of Saul Bellow", de Asaf Galay, Statele Unite ale Americii, Premiul Special pentru Promovarea Drepturilor Omului - de "The Dark Way", Anahid Davari, din Iran, Premiul Special pentru Aflarea Adevărului - de "În căutarea inginerului Dragomirescu", de Dragoş Zămoşteanu, România.

De asemenea, Premiul Pentru Scurt Metraj, Domeniul Ficţiune, a revenit peliculei "A dead sea", semnată de Nahd Bashier, Palestina, iar Premiul pentru Lung Metraj - producţiei "Boulevard", Artur Wierzbicki, Polonia.

"Festivalul SIMFEST este un festival cultural important, este important pentru spectatorii care vin să vadă aceste filme, este important pentru creatorii de producţii audiovizuale, care se pot confrunta şi vedea pe de altă parte ce fac confraţii lor, dar este important şi pentru tineri care se pot afirma în lumea aceasta a filmului la SIMFEST", a arătat Lucian Ionică, preşedintele juriului SIMFEST 2022.

În cadrul Galei SIMFEST, pe lângă Gala Laureaţilor, au avut loc şi trei momente artistice.

Unul dintre momentele muzicale a fost oferit de Cvartetul TIBERIUS, care a interpretat Devertimento în Fa Major de Wolfgang Amadeus Mozart. Rodrigo Fonti şi Doina Enache au încântat publicul cu două momente coregrafice pe ritmurile tangoului argentinian. Bas-baritonul Marius Goşa, solist vocal la Opera Naţională din Timişoara, a dăruit spectatorilor un colaj muzical realizat din fragmente din opere celebre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.