Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Produsele lactate bio sunt preferate de 20% dintre români

Produse bio

În condițiile în care un român din cinci aleg produsele ecologice, Napolact a înregistrat o creștere de 6 ori a gamei Bio în 2018 faţă de momentul lansării liniei de produse, în 2015.

În 2018, în mare parte datorită creşterii gamei ecologice Napolact Bio și a celorlalte inovații, FrieslandCampina România a înregistrat o cifră de afaceri de 416,8 milioane de lei, în creştere cu 8% comparativ cu anul anterior, informează reprezentanţii companiei, conform Mediafax.

Brandul Napolact a generat peste 75% din vânzările FrieslandCampina România în 2018 şi s-a triplat în ultimii 10 ani. De la lansarea ei, gama Napolact BIO a reușit să crească piața lactatelor ecologice de patru ori.

Materia primă este procurată de la 1.000 de ferme situate în Ardeal. Compania a investit în perioada 2017-2018 peste 300.000 de euro în proiecte și programe dedicate acestora.

În anul 2018 acționarul principal FrieslandCampina Group a realizat o infuzie de capital de 20 de milioane de euro, acestei investiții adaugându-se suma de 1,5 milioane euro pentru creșterea capacității de producție, programe adresate fermierilor și dezvoltării de noi produse.

Reprezentanţii companiei spune că România are nevoie de mai multă materie primă pentru industria laptelui faţă de cantitatea produsă în acest moment. De asemenea, au mai afirmat că întâmpină dificultăţi în recrutarea forţei de muncă, le fel de insuficientă în România. În prezent, Napolact are 630 de angajaţi şi 7 magazine prin care distribuie doar produse proprii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.