Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Produsul consumat dimineața de mulți români poate fi nociv: Riscul de diabet crește foarte mult

Radu Pop
zf.ro
panificație pâine

Produsul consumat dimineața de mulți români poate fi nociv: Riscul de diabet crește foarte mult

Mulți români sar peste micul dejun dimineața și, în drum spre serviciu, se opresc la supermarket sau la magazine de panificație pentru a-și cumpăra ceva care să ronțăie. Un aliment favorit, însă, reprezintă un semn de alarmă pentru sănătate.

Alimentul favorit al românilor de dimineață, care dăunează

Mulți români consumă produsele de patiserie, însă aceștia uită că acestea fac mai mult rău decât bine siluetei și sănătății.

Covrigul, un produs alimentar ieftin și la îndemână, este considerat o bombă cu ceas nutrițională. În plus, consumați în excees, covrigii favorizează supraponderabilitatea și, prin conținutul crescut de zahăr, diabetul.

Dincolo de gustul lor atrăgător, covrigii ascund un amestec de ingrediente care pot avea efecte nocive asupra sănătății. Margarina, sarea, zahărul și potențiatorii de gust nu sunt doar ingrediente comune, ci și factori de risc când vine vorba despre probleme metabolice pe termen lung.

Medicul Oana Ciuhureanu atrage atenția asupra acestui aspect, subliniind impactul negativ al covrigilor asupra sănătății.

„Conținutul bogat de făină, margarină, ulei, zahăr, sare și potențiatori de gust îl face pe covrig să fie chiar toxic pentru organism. O cantitate în exces poate să ne creeze probleme metabolice pe viitor”, explică medicul într-un interviu acordat la un post de televiziune, scrie romaniatv.net.

Covrigii pot crea și o dependență dăunătoare

Pe lângă conținutul lor nutrițional îndoielnic, covrigii pot crea și o dependență dăunătoare. Aceasta se datorează combinației de făină, zahăr și sare, pe care medicul Oana Ciuhureanu o descrie drept „letală”.

În postul Paștelui, cozile la covrigării nu sunt deloc scurte, iar oamenii grăbiți practică obiceiul de a-și cumpăra astfel de produse, cu diverse creme. Totuși, un covrig conține aproximativ 300 de calorii, iar din punct de vedere nutrițional, este nul.

Covrigii cu stafide, cu ciocolată, sau cu fel și fel de mezel în interior sunt mult mai periculoși decât cei cu semințe. Un covrig este echivalentul a trei felii de pâine, avertizează medicii specialiști.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.