Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesoara de crypto și blockchain, Fatma Ozkul, se alătură comitetului de stabilire a ratelor băncii centrale

fortune.com
crypto criptomonede

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a numit-o pe Fatma Ozkul, o profesoară care predă despre crypto şi tehnologia blockchain, în comitetul de stabilire a ratelor băncii centrale, anunță Ziarul Financiar, care citează Bloomberg.

Ozkul, lector la Universitatea Marmara din Istanbul, este cel mai nou membru al Comitetului de politică monetară al Băncii Centrale a Turciei, potrivit unui decret prezidenţial publicat sâmbătă dimineaţă.

Principalele domenii de cercetare ale profesoarei sunt contabilitatea, finanţele şi auditul, iar ea a ţinut cursuri în domenii precum tehnologia blockchain şi activele criptografice, potrivit profilului publicat pe pagina web a universităţii.

Erdogan a alcătuit o nouă echipă de conducere a economiei după ce a câştigat alegerile generale din luna mai şi l-a numit pe fostul bancher al Goldman Sachs Group Inc. Hafize Gaye Erkan în funcţia de guvernator al băncii centrale în iunie. Banca a majorat ratele de politică monetară cu 3.400 de puncte de bază, până la 42,5%. Înăsprirea monetară s-a accelerat după ce Erdogan a înlocuit trei membri ai MPC în iulie.

Este puţin probabil ca numirea lui Ozkul să modifice cursul actualei traiectorii a politicii monetare. Activitatea sa recentă s-a axat pe blockchain, activele criptografice şi implicaţiile acestora asupra finanţelor. Ea a publicat o carte despre contabilitatea activelor criptografice în 2022, potrivit profilului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.