Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul AB Inbev a scăzut cu aproape 77%

bere draft

Compania belgiană de bere AB InBev, cea mai mare din lume, a înregistrat un profit net de 1,654 miliarde dolari (1,408 miliarde euro) în primele nouă luni din 2020, în scădere cu 76,8% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, a anunţat, joi, compania, citată de agenţia EFE.

În trimestrul al treilea al acestui an, profitul net a fost de 1,578 miliarde dolari (1,343 miliarde euro), cu 34,6% sub cel din iulie-septembrie 2019.

"Rezultatele din trimestrul al treilea reflectă punctele noastre tari ca principal producător de bere mondial şi rezistenţa în categoria de bere de talie mondială", a declarat directorul executiv al AB InBev, Carlos Brito.

Veniturile companiei au scăzut cu 6,8% în perioada ianuarie-septembrie 2020, la 34,114 miliarde dolari (29,022 miliarde euro), în timp ce în trimestrul al treilea s-au diminuat cu 4%, la 12,816 miliarde dolari (10,904 miliarde euro).

Citește și: Ministrul Justiției: 'CSM trebuie urgent să elaboreze o strategie de resurse umane coerentă pe termen lung'

Volumul total de vânzări s-a redus cu 8,2%, la 386.189 hectolitri în primele nouă luni, dar în trimestrul al treilea au crescut cu 1,9%, la 146.612 hectolitri.

Compania a anunţat şi decizia de a renunţa la plata dividendelor intermediare în acest an.

"Deşi afacerea noastră a înregistrat rezultate bune, ne confruntăm în continuare cu incertitudini şi volatilitate, derivate din pandemia de coronavirus. În acest context, Consiliul de Administraţie a stabilit că ar fi prudent şi în interesul companiei să renunţăm la plata dividendelor intermediare în 2020", au argumentat reprezentanţii AB InBev.

AB InBev produce, printre altele, berea Budweiser, Corona, Stela Artois, Becks, Leffe etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.