Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul de vizită modificat la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu: Zeci de copii cu gripă la Camera de Gardă

Spitalul Sfântul Sava
spital camera

Programul de vizită a fost modificat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, din cauza situaţiei epidemiologice.

”Având în vedere numărul crescut de cazuri de viroze şi gripe, precum şi epidemia de rujeolă declarată la nivel national, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu împreună cu medicul epidemiolog din cadrul unităţii, au decis modificarea programului de vizită al pacienţilor internaţi”, anunţă, marţi, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, potrivit news.ro.

Astfel, de miercuri, 24.01.2024, pentru toate secţiile cu excepţia secţiilor de terapie intensivă (ATI), programul de vizită va fi de luni până vineri, în intervalul orar 13:00-14:00, iar sâmbăta şi duminica între 09:00-10:00 şi 14:00-15:00.

Pentru secţiile de terapie intensivă (ATI), programul de vizită va fi de luni până duminică între orele 13:00-14:00.

”Durata vizitei va fi de maximum 15 minute, iar aparţinătorii vor primi, cu titlu gratuit, echipament standard de protecţie (mască, halat şi botoşi de unică folosinţă).

 

De asemenea, la nivelul întregului spital este recomandată, atât personalului medical, cât şi pacienţilor, purtarea măştii de protecţie”, a mai transmis unitatea medicală.

Potrivit datelor transmise de către unitatea medicală, la Camera de Gardă Pediatrie se prezintă, zilnic, zeci de pacienţi.

”De exemplu, în garda din 22 ianuarie au fost 55 de prezentări, iar în weekend peste 65/gardă. Parte dintre pacienţii care se prezintă la Camera de Gardă Pediatrie au nevoie şi de internare continuă în Secţia Pediatrie. De asemenea, au avut nevoie de internare şi numeroşi adulţi diagnosticaţi cu gripă”, a mai transmis unitatea medicală.

Aceasta precizează că, de la începutul anului şi până în prezent, 45 de pacienţi cu gripă (copii şi adulţi), 95 de pacienţi cu pneumonie (copii şi adulţi) s-au internat în secţiile SJU Târgu Jiu.

Cei mai afectaţi de gripă rămân copiii.

”Astăzi, de exemplu, în Secţia Pediatrie sunt internaţi 7 pacienţi cu gripă şi 1 pacient cu coronavirus. Medicii din toată ţara fac în continuare apel la vaccinare, în condiţiile în care cazurile grave ale bolii pot fi prevenite prin vaccin”, au mai transmis specialiştii spitalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.