Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect: Ce propun deputații pentru parlamentarii care vor să-și angajeze APROPIAȚII

parlament2

Patru deputaţi propun completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, astfel încât "să nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani".

Proiectul de lege iniţiat de deputaţii Marcel Ciolacu (PSD), Eugen Tomac (PMP), Constantin Avram (ALDE) şi Attila Korodi (UDMR) a fost înregistrat la Camera Deputaţilor pe 28 februarie şi are termen pentru depunerea de amendamente şi avize de la Consiliul Legislativ şi Guvern data de 6 martie.

Citește și: PSD nu renunță. OUG 13 revine puternic în Parlament. Ce se pregătește

Potrivit proiectului, se propune introducerea la articolul 38 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, după alineatul 12, a unui nou alineat, cu următorul cuprins: "Prin derogare de la art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care senatorii sau deputaţii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani".

În expunerea de motive se arată că propunere legislativă a fost iniţiată "ţinând cont de semnalarea unor neclarităţi cu privire la posibilitatea interpretării reangajării personalului la cabinetele parlamentare ale deputaţilor, în sensul existenţei unui potenţial conflict de interese din perspectiva art. 301 Cod penal", anunță Agerpres.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului din 28 februarie au decis trimiterea proiectului la Comisia privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, termenul pentru raport fiind 20 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.