DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Proiect: Primăria Capitalei vrea să incinereze deșeurile reziduale

Proiect: Instalație de incinerare a deșeurilor reziduale, cu valorificare energetică, în Capitală

Municipiul București ar putea folosi o instalație de incinerare a deșeurilor reziduale cu o capacitate de 235.000 de tone anual, potrivit unui proiect de hotărâre privind aprobarea Master Planului pentru sistemul de management integrat al deșeurilor la nivelul Municipiului, anunță MEDIAFAX.

În instalația de incinerare cu valorificare energetică se vor trata numai deșeurile reziduale, rămase după colectarea separată a deșeurilor recliclabile și a biodeșeurilor, potrivit proiectului aflat pe ordnea de zi a ședinței CGMB de săptămâna viitoare.

Deșeurile reziduale sunt cele care nu pot fi reciclate, precum resturi de alimente, scutece folosite, mucuri de țigară sau ambalaje foarte murdare.

Atac puternic al aviației israeliane în Siria. Au fost atacate ținte pentru a împiedica un atac al dronelor iraniene (armată)

„Capacitatea instalației de incinerare cu valorificare energetică a fost estimată scăzând din cantitatea totală de deșeuri municipale generate cantitatea de deșeuri reciclabile și biodeșeuri care trebuie colectate separat pentru atingerea țintei de reciclare. A fost luată în considerare valoarea cea mai ambițioasă a acestei ținte, și anume 65% în 2035", potrivit proiectului.

Cantitățile minime anuale de deșeuri reziduale ce trebuie asigurate la instalația de incinerare cu valorificare energetică sunt:

Sectorul 1 - 28.130 tone, Sectorul 2 - 43.093 tone, Sectorul 3 - 48.092 tone, Sectorul 4 - 35.913 tone, Sectorul 5 - 33.885 tone, Sectorul 6 - 45.886 tone.

În total, 235.000 de tone de deșeuri.

Instalația ar urma să fie operațională din 2023 și se va achiziționa din fonduri europene.

„În Municipiul București există o acoperire incompletă a colectării separate a deșeurilor. Astfel, rata de depozitare a deșeurilor municipale este destul de mare, fiind una dintre cele mai mari din UE, iar rata de reciclare destul de mică. Prin urmare, este necesară modernizarea infrastrcuturii existente și acoperirea colectării separate pentru a se îndeplini, pe de o parte, obiectivele stabilite în Directiva-cadru privind deșeurile, care impune pentru reutilizarea și reciclarea a cel pușin 50% a hârtiei, metalului, sticlei și plasticului din deșeurile menajere similar în 2020 și pregătirea pentru reutilizare, reciclare și alte forme de recuperare a cel puțin 70% din deșeurile din construcții și desființări”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de pe ordinea de zi a ședinței CGMB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.