Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROIECT Conducătorii auto cu permis suspendat vor putea susţine testul de reducere a 'pedepsei' oriunde în ţară

permis

Deputatul USR PLUS Alin Apostol a depus o iniţiativă legislativă conform căreia testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, test ce permite reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere, poate fi susţinut la oricare serviciu al poliţei rutiere de pe teritoriul României, anunță Agerpres.

Potrivit unui comunicat postat pe pagina de internet a USR PLUS, în prezent, testul poate fi dat în localitatea trecută în permis sau în localitatea unde a fost constatată contravenţia, ceea ce se traduce "prin costuri suplimentare şi risipă de timp" pentru şoferi.

"România este ţara paradoxurilor, în care o lege fără sens nu te mai ia prin surprindere. Să zicem că ai permis de conducere de Baia Mare şi te-ai mutat în Bucureşti. Să presupunem că pleci în weekend la Sighişoara. Încalci legislaţia rutieră şi ţi se ridică permisul pentru 3 luni. Conform legii, ai dreptul legal să-ţi testezi cunoştinţele rutiere ca să-ţi reduci perioada de suspendare. Unde crezi că te obligă legea să dai acest test? După cum zice povestea noastră... în Maramureş. Care e sensul să străbaţi 500 km ca să dai un test rutier? De ce nu-ţi poţi testa cunoştinţele oriunde? Pentru a repara acest non-sens, am depus acest proiect legislativ care dă posibilitatea contravenientului să dea acest test oriunde în România", a precizat Alin Apostol.

Propunerea legislativă modifică art. 1062 alin. (1) din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice:

"Testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie se poate susţine la oricare serviciu al poliţiei rutiere de pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile art. 106 şi art. 1061", prevede modificarea propusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.