Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect de reîmpădurire a regiunilor de mangrove, lansat în Mozambic: Vor fi plantați până la 100 de milioane de arbori în următorii 30 de ani

www.australiangeographic.com.au
mangrove

Autorităţile din Mozambic, stat ale cărui zone de coastă au fost devastate de valuri înalte şi de furtuni tropicale, şi-au anunţat marţi intenţia de a lansa cel mai important proiect din Africa de reîmpădurire a regiunilor de mangrove, declarând că doresc să planteze până la 100 de milioane de arbori în următorii 30 de ani, informează AFP.

Demersul este cu atât mai necesar cu cât suprafeţe vaste acoperite cu mangrove de pe litoralul Mozambicului, care se întinde pe o lungime de 2.500 de kilometri, au fost distruse în scopul strângerii de lemne de foc pentru gătit, potrivit Agerpres.

Ministrul Mărilor şi Apelor Interioare din Mozambic preconizează plantarea a până la 100 de milioane de arbori în decursul următoarelor trei decenii în provinciile centrale Sofala şi Zambezia, acoperind 185.000 de hectare de păduri de mangrove.

''Aceste 185.000 (de hectare) reprezintă o suprafaţă echivalentă cu cea a Parisului, Manhattan-ului şi Londrei laolaltă. Nu s-a mai făcut niciodată la o asemenea scară'', a afirmat Vahid Fotuhi, din partea organizaţiei Blue Forest, cu sediul în Emiratele Arabe Unite, care susţine proiectul.

Proiectul vizează compensarea a circa 200.000 de tone de emisii de CO2 în fiecare an, ceea ce ar echivala cu retragerea din circulaţie a 50.000 de vehicule pe carburant fosil.

Proiectul se va baza în principal pe imagini satelitare care vor ajuta la reperarea zonelor foarte despădurite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.