Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect grandios în România anunțat de Nicolae Ciucă: 'Este primul proiect în ultimii 30 de ani de o asemenea valoare, dar îndeosebi de o asemenea însemnătate'

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, la ceremonia de semnare a contractului pentru metroul din Cluj-Napoca, că este un model de administraţie liberal, de guvernare liberală. Împreună cu partenerii noştri de coaliţie am înţeles cu toţii că nu este niciun fel de supărare, pentru că este puterea fiecăruia dintre noi de a recunoaşte lucrul bine făcut şi aici la Cluj Napoca lucrurile se fac aşa cum trebuie, a mai spus şeful Executivului.

”Se lansează un proiect în premieră în România, este primul proiect în ultimii 30 de ani de o asemenea valoare dar îndeosebi de o asemenea însemnătate. Discutăm de al doilea municipiu reşedinţă de judeţ care va avea un astfel de mijloc de transport. Am fost de mai multe ori la Cluj, am discutat proiecte, activităţi care au făcut Clujul să fie remarcat nu doar în România ci la nivelul întregii Europe, în analize regăsim municipiul Cluj Napoca ca un oraş în care calitatea vieţii, evoluţia economică se ridică la nivelul standardelor din ţările dezvoltate”, a spus premierul în discurs.

El a arătat că primarul Boc a fost generos pentru că i-a lăudat

”Am sprijinit un proiect al autorităţilor locale, acest proiect este rezultatul eforturilor complementare dintre cele două niveluri de autoritate. Ministrul Grindeanu spunea că este invidios, eu nu sunt invidios. Eu o să folosesc acest proiect şi eveniment pentru a promova încă odată modelul administraţiei care are încredere în potenţialul propriu, în sprijinul autorităţilor centrale şi poate demara proiecte în sprijinul cetăeţenilor”, a arătat Ciucă.

Şeful Executivului a menţionat că ”se deschid uşile către o cale care poate să reprezinte şi pentru celelalte autorităţi locale un nivel de ambiţie, un standard pe care trebuie să îl asigurăm cetăţenilor pe întreg teritoriul României”.

”Despre acest proiect s-a vorbit de mult timp şi a fost aşteptat de locuitori. Eu sunt convins că mulţi poate nu au mai crezut în el, au apărut acele probleme în care se identificaseră prin proiect anumite costuri şi odată cu criza pandemică, cu conflictul din Ucraina, preţurile a materiale, la lucrări în infrastructură au crescut extrem de mult. Metroul nu este doar o chestiune prin care se rezolvă fluidizarea traficului. Metroul este o necessitate şi în felul acesta am considerat că este absolut normal să venim în sprijinul autorităţilor şi să realizăm acest proiect”, a mai declarat Ciucă.

Ciucă: „Este şi un proiect în care se vor consolida mai multe locuri de muncă”

El a menţionat că este de asemenea o oportunitate pentru un consorţiu în interiorul căruia se găseşte şi o companie românească. ”Este şi un proiect în care se vor consolida mai multe locuri de muncă, mai bine plătite, care asigură predictibilitate pentru că urmează să fie finalizat în 2030. Este angajamentul nostru guvernamental. Este un model de administraţie liberal, de guvernare liberală şi împreună cu partenerii noştri de coaliţie am înţeles cu toţii că nu este niciun fel de supărare, pentru că este puterea fiecăruia dintre noi de a recunoaşte lucrul bine făcut şi aici la Cluj Napoca lucrurile se fac aşa cum trebuie. (..) Important este că vorbim despre un poriect pentru români, pentru România, care asigură dezvoltare”, a menţionat premierul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.