Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect inedit demarat de Teatrul Marin Sorescu: sunt interpretate o sută de texte din Decameronul lui Giovani Boccacio, în viziunea a 100 de regizori

evz.ro
Teatrul La Scala din Milano

O sută de texte din „Decameronul” lui Giovani Boccacio, în viziunea a 100 de regizori din 100 de țări, sunt interpretate de actorii trupei craiovene de la Teatrul Marin Sorescu, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, toate cele 100 de episoade ale proiectului vor fi reunite într-un spectacol maraton de 25 de ore, ce va avea loc în luna iunie.

„Proiectul face un arc în timp într-un mesaj universal al speranței. Giovani Boccaccio a scris în Decameronul său 100 de povești pentru ca lumea să depășească o epidemie de ciumă. Acum, după 500 de ani, pe timpul pandemiei, Teatrul Național din Craiova, într-o încercare similară de reziliență, invită lumea teatrală să se alăture proiectului The Hektomeron, ai cărui parteneri principali sunt Ministrul Culturii și Institutul Cultural Român”, se arată în comunicat.

Actorii trupei craiovene vor juca cele 100 de povești în limba română cu subtitrare în engleză, iar regizorii din țări precum Ucraina, India, Brazilia, Danemarca, Chile, Sudan, Elveția sau Republica Moldova își vor pune amprenta în transmiterea mesajului, într-o reprezentare personală. În plus, în cadrul proiectului vor fi prezentați actori, scenografi, dramaturgi și teatre din țările participante, într-un proces de afirmare a identității culturale.

Hektomeron are 3 părți, prima desfășurându-se între 15 ianuarie și 24 aprilie. În cadrul acesteia, cei 100 de regizori lucrează cu actorii trupei craiovene pentru a oferi publicului, în fiecare seară, Live pe site-ul proiectului, câte o poveste a Decameronului. Primul episod a fost realizat de regizorul italianul Enrico Bonavera și actorul Adrian Andone, la data de 15 ianuarie. Următorul episod este pus în scenă de regizorul din Venezuela César Manzano și actorul Nicolae Vicol și are loc marți, 30 martie, de la ora 22.30 EET.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Partea a doua a proiectului, programată între 1 februarie și 15 iunie, strânge și publică testimoniale aparținând mai multor artiști și companii de teatru din cele 100 de țări participante.

Între 1 și 21 iunie se derulează partea a treia și ultima a proiectului. Cele 100 de episoade sunt adunate într-un spectacol maraton de 25 de ore. Reprezentația va începe la data de 21 iunie și va fi transmisă live pe pagina proiectului, cât și pe ecrane led amplasate în mai multe orașe ale țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.