Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectil neexplodat din al Doilea Război Mondial, găsit la Brezoi de un căutător de comori

IGSU
proiectil

Pompierii militari vâlceni au intervenit luni, la Brezoi, pentru ridicarea unui proiectil rămas neexplodat din al Doilea Război Mondial, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, proiectilul de tip grenadă pg-2 a fost găsit într-o zonă nepopulată din oraşul de pe Valea Lotrului de către un deţinător autorizat de detectoare de metale, care a anunţat apoi autorităţile prin 112.

"Un echipaj de specialişti pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'General Magheru' al judeţului Vâlcea s-au deplasat de urgenţă pe raza localităţii Brezoi, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil de tip grenadă pg-2, inert. Specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU 'General Magheru' al judeţului Vâlcea au intervenit cu promptitudine, cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

Reprezentanţii ISU Vâlcea recomandă cetăţenilor ca în cazul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată să nu le atingă şi să anunţe de urgenţă autorităţile la 112.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.