Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul Super Ligii 'progresează', asigură Laporta (FC Barcelona)

https://adevarul.ro/
super liga europeana
"Super Liga progresează", a asigurat conducătorul catalan într-o conferinţă de presă, afirmând că aceasta, susţinută în egală măsură de Real Madrid şi Juventus Torino, va fi "mult mai durabilă pentru sănătatea cluburilor".

Acest eveniment a a avut loc cu ocazia publicării de către mai multe jurnale europene a unui document al A22 Sports Management, societatea care promovează crearea acestei noi competiţii şi bazată pe zece principii.

Acest document are în vedere crearea unei competiţii "deschise" care cuprinde mai "multe divizii" şi "va conta pe 60 până la 80 de echipe".

"Ceea ce ne dorim este ca dialogul cu UEFA să nu se rupă şi să se armonizeze cu ligile naţionale. Eu cred că, prin acest dialog, vom ajunge în cele din urmă la un acord favorabil cu UEFA", a spus Laporta.

"Super Liga va trebui să se realizeze cu UEFA la masa guvernanţei, dar ea va trebui să fie gestionată în principal de cluburi", a adăugat acesta.

"Vom avea cu siguranţă veşti de la tribunalul Uniunii Europene în aprilie şi totul arată că promotorii Super Ligii vor avea dreptul să organizeze competiţii", a conchis Laporta.

Iniţiatorii Super Ligii europene de fotbal au propus un nou format, deschis, care poate reuni până la 80 de echipe, cu 14 meciuri garantate pentru fiecare club, potrivit companiei A22 Sports Management.

Un comunicat care subliniază zece principii ale ligii afirmă că toate cluburile se vor califica pentru Super Ligă prin intermediul competiţiilor naţionale şi astfel nu vor exista membri permanenţi.

O primă propunere de creare a Super Ligii din partea a 12 cluburi din Anglia, Spania şi Italia a fost respinsă vehement de fotbalul european, cu proteste de la suporteri până la conduceri de ligi naţionale, însă Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus au rămas partizane ale proiectului.

UEFA şi FIFA au blocat proiectul, ameninţând potenţialele participante cu sancţiuni, în timp ce iniţiatorii Super Ligii au acuzat forurile fotbalistice internaţionale că abuzează de puterea lor.

O decizie a Curţii Europene de Justiţie este aşteptată în cursul acestui an în privinţa controversatului proiect. Recent, o opinie a Procurorului General în acest caz a indicat că încercarea UEFA şi FIFA de a bloca noi competiţii continentale nu violează legile UE.

În schimb, preşedintele La Liga, Javier Tebas, a declarat, joi, că "Super Liga este lupul, care astăzi se deghizează în bunică pentru a încerca să păcălească fotbalul european", ca răspuns după publicarea principiilor care stau la baza noului format al acestei competiţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.