Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propaganda 'woke' nu mai prinde la public: Publicația Vice se pregătește de faliment

vice

Vice Media Group, compania care se află în spatele unor site-uri media populare precum Vice și Motherboard, se pregătește să declare falimentul, a anunțat luni New York Times, citând persoane care cunosc operațiunile sale.

Firma media a stârnit interes din partea a cinci companii și ar putea lua în considerare o vânzare pentru a evita falimentul, se arată în raportul NYT, adăugând că, în cazul unui faliment, care ar putea avea loc în următoarele săptămâni, Fortress Investment Group, deținătorul datoriilor Vice, ar putea ajunge să controleze compania.

"Vice Media Group a fost angajat într-o evaluare cuprinzătoare a alternativelor și planificării strategice. Compania, consiliul de administrație și părțile interesate continuă să se concentreze pe găsirea celei mai bune căi pentru companie", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei pentru Reuters, într-o declarație trimisă prin e-mail.

O altă publicație de propagandă „woke” s-a închis recent

Potențialul său faliment vine în contextul în care mai multe alte firme media și de tehnologie au fost nevoite să își reducă activitatea în ultimele luni din cauza unei economii dificile și a unei piețe publicitare slabe.

La începutul acestei luni, BuzzFeed Inc. a declarat că își va închide divizia de știri, care și-a câștigat renumele pentru acoperirea ireverențioasă și probatorie, dar care a cedat în cele din urmă în fața provocărilor modelului său de afaceri digital.

Săptămâna trecută, Vice Media a anunțat că va anula popularul program TV "Vice News Tonight", ca parte a unei restructurări mai ample care va duce la reduceri de personal în întreaga divizie de știri la nivel global a firmei de media digitală, punând capăt unor ani de dificultăți financiare și plecări de directori de top.

În România, franciza Vice s-a remarcat prin articole de susținere a persoanelor LGBT și articole care au provocat bunele moravuri, cu titluri precum „De ce ar fi bine pentru viitorul planetei să ne mâncăm fecalele”, „Am vorbit cu bărbați despre momentele când s-au masturbat împreună cu prietenii”.

___

Woke - ideologie liberală din punct de vedere politic (cum ar fi în chestiuni de justiție rasială și socială), în special într-un mod considerat nerezonabil sau extrem și aderarea la cauze precum propaganda pro-LGBT.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.