Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere legislativă care permite juriştilor să desfăşoare activitate didactică în şcoli

Inquam Photos - George Călin
Inquam Senat

Un grup de senatori de la PSD, PNL şi USR au depus, marţi, la Senat, o propunere legislativă prin care li se permite juriştilor să desfăşoare activitate didactică în cadrul învăţământului preuniversitar, a anunţat preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

"La propunerea colegului meu George Dircă, am depus, la Senat, în numele unui grup de senatori - Daniel Fenechiu, Iulia Scântei, Cristian Ghica, Radu Preda, Vlad Alexandrescu -, o propunere legislativă care reglementează posibilitatea profesioniştilor dreptului de a avea activitate didactică în cadrul învăţământului preuniversitar. Funcţionalitatea parteneriatului şcoală-justiţie a fost deja probată prin faptul că unele licee au inclus educaţia juridică ca disciplină opţională în curriculum la decizia şcolii. Deoarece se preconizează că această materie esenţială va deveni obligatorie, în vederea susţinerii orelor de educaţie juridică, sistemul de învăţământ va trebui să angajeze absolvenţi ai Facultăţii de Drept, specialişti şi practicieni ai dreptului. Astfel, am vrut să dăm posibilitatea avocaţilor, notarilor şi executorilor judecătoreşti să contribuie la educarea tinerilor în spiritul drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi valorilor justiţiei", a scris Cazanciuc pe Facebook.

El a amintit că în 2013, în calitate de ministru al Justiţiei, a iniţiat un program dedicat educaţiei juridice în şcoli şi licee, la care au aderat Ministerul Educaţiei Naţionale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi ulterior, în 2018, Uniunea Naţională a Barourilor din România.

"De atunci, programul a fost reiterat anual, recunoscând în acest mod nevoia de promovare a educaţiei juridice în vederea creşterii gradului de accesibilitate a normelor juridice faţă de destinatarii acestora, în special noile generaţii", a adăugat Cazanciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.