Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere-șoc a lui Raețchi: PNL și USR, candidat comun pentru Capitală

orban raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a pledat pentru o candidatură comună PNL-USR la alegerile locale din Bucureşti din 2020. Mai exact, Raeţchi crede că Nicuşor Dan şi Ciprian Ciucu au în acest moment cele mai mari şanse să câştige o competiţie cu actualul primar general, Gabriela Firea, cu menţiunea că Nicuşor Dan se află în conflict cu fostul său partid.

Pe cine a ales Dragnea să fie ambasador în Israel: Diplomat de carieră, şcolit la SRI

"Cred că cel mai important e să ai o soluţie care să aibă o şansă reală care să se lupte cu PSD-ul pentru Capitală. Pe o împărţire la patru, doamna Firea va câştiga, statistic. În mod categoric, dacă nu vrem să lăsăm PSD-ul să defileze în mod catastrofal în Bucureşti, aşa cum s-a întâmplat la ultimele alegeri, e nevoie ca opoziţia să vină cu un singur candidat. Cred că asta trebuie să ne ghideze fiecare pas în general, ideea că dacă vrem să batem PSD-ul, trebuie să avem o candidatură unită la nivelul Bucureştiului, pentru că avem votul într-un singur tur care nu-ţi permite să negociezi", a spus deputatul liberal la Adevărul Live. 

De asemenea, Raețchi a afirmat că Ciprian Ciucu și Nicușor Dan sunt alternativele la Firea:  

"PNL va avea în reflex să aibă candidat propriu, cred însă că trebuie să facem două lucruri înainte să vorbim despre nume concrete: să stabilim un profil şi ulterior să vedem pe tot acest spectru anti-PSD cine se potriveşte cel mai bine şi cine are capacitatea de a lupta cu maşina PSD-ului. E important şi ce structură organizatorică se poate susţine. Intuiţia mea e că acest profil are doi termeni, unul este mai degrabă din societatea civilă şi mai degrabă tânăr. Şi aici mă uit de exemplu la cifrele lui Nicuşor Dan şi la omul care e considerat cel mai puternic factor de opoziţie din Bucureşti, Ciprian Ciucu. El e cea mai puternică voce de opoziţie la Gabriela Firea", a spus Raețchi, la Adevărul Live.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.