Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunerea din România care o să deranjeze Ucraina: acordarea cetățeniei pentru românii care trăiesc în provinciile istorice ale României

romania steag

Deputatul PNL Robert Sighiartău anunţă, miercuri, într-o postare pe Facebook, că a depus împreună cu un alt liberal, Adrian Cozma, o propunere legislativă privind acordarea cetăţeniei române pentru etnicii români din provinciile istorice ale României, relatează News.ro.

”Am depus împreună cu colegul meu Adrian Cozma, un proiect legislativ de modificare a Legii cetăţeniei române nr.21/1991. Propunerea vizează integrarea mai facilă a celor care lucrează şi vor să lucreze pe teritoriul României dar cuprinde şi alte propuneri de înlesnire a obţinerii cetăţeniei române, inclusiv pentru cei care şi-au pierdut cetăţenia prin decretul lui Ceauşescu (cei care au migrat în SUA, sau in alte ţări)”, a scris Sighiartău.

Deputatul liberal afirmă că, ”în urmă cu 2 săptămâni a vizitat în Ucraina comunităţile româneşti şi a fost una dintre nemulţumirile romanilor de acolo, faptul că nu au reuşit să-şi redobândească cetăţenia romană”.

Vezi și: După un gest controversat făcut de Zelensky, Ucraina și-a adus aminte de România: 'Mulțumim pentru sprijinul acordat până în prezent'

Propunerea vine în contextul în care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a omis pe etnicii români din urarea oficială de Ziua Unității Ucrainei. În mesajul președintelui de la Kiev erau menționați ucrainenii, rușii, tătarii și maghiarii, dar nu și românii, deși sunt a treia cea mai mare comunitate etnică din Ucraina. Gestul nu a fost văzut cu ochi buni de o parte din populația României.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.