Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunerea privind noul ambasador al SUA în Rusia, primită cu dezamăgire la Moscova

sua rusia

Relatările din presa americană privind posibila numire ca ambasador al SUA în Rusia a fostului guvernator republican al statului Utah, Jon Huntsman, a stârnit critici la Moscova, unde acesta este văzut drept un politician ostil Rusiei, relatează joi agenţia Reuters. 'Huntsman a fost şef al Consiliului Atlantic (al SUA), unde criticile dure la adresa Rusiei au devenit o regulă', afirmă Alexei Puşkov, un senator rus care anterior şi-a exprimat speranţa că venirea lui Donald Trump la Casa Albă ar putea conduce la relaţii mai bune între SUA şi Rusia.

Dar Trump s-a înconjurat de oameni care nu doresc ca aceste relaţii să se îmbunătăţească, spune acum Puşkov. Anterior relatărilor despre propunerea ca Jon Huntsman să fie numit ambasador la Moscova, oficialii ruşi au privit cu deznădejde şi demisia consilierului pentru securitate naţională al lui Trump, Michael Flynn, care a fost nevoit să părăsească acest post în urma unui scandal pornit chiar de la relaţiile sale cu Rusia. În plus, el a fost înlocuit de generalul H.R. McMaster, cosiderat un 'hawk' (şoim - termen care îi desemnează pe adepţii unei linii dure în politica externă americană n.red).

Încă o mişcare ce ar putea dezamăgi Moscova ar fi şi posibila numire în postul de consilier pe probleme ruseşti la Consiliul Naţional de Securitate a lui Fiona Hill, o expertă ce s-a remarcat prin criticile la adresa preşedintelui Vladimir Putin. După anunţul că Jon Huntsman este avut în vedere ca ambasador la Moscova, liderul comunist rus Ghenadi Ziuganov a scris un articol pe o reţea de socializare în care l-a descris pe Huntsman drept un politician care urăşte Rusia, conform Agerpres.

Însă Kremlinul s-a arătat mai precaut în declaraţiile oficiale, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov afirmând că Rusia va primi favorabil orice propunere de ambasador al SUA care să fie 'un susţinător convins' al ideii stabilirii unui dialog între Washington şi Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.