Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protecția Consumatorului: Crenvurști cu mai multe E-uri și mai multă sare

click.ro
crenvursti

InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip crenvurști în perioada 2009 - 2017, pe baza studiilor din 2009, 2015 și 2017, concluziile fiind următoarele:

În ceea ce privește conținutul de aditivi alimentari/produs, s-a constatat o creștere a mediei și medianei, de la 5 E-uri în studiul din 2009, la 6 E-uri în studiul din 2015, la 7 E-uri în cazul studiul din 2017.

Cel mai mare număr de E-uri într-un singur produs a fost identificat în studiul din anul 2017, regăsindu-se 12 E-uri într-un singur produs.

La polul opus, cel mai mic număr de E-uri a fost identificat în studiile din 2009 și 2015, respectiv 4 E-uri per produs.

Totodata, a fost identificată o creștere a tipurilor de aditivi identificați în produsele studiate, de la 10 tipuri de aditivi identificați în 2009, la 16 tipuri de aditivi identificați în 2015 și la 21 de tipuri în 2017.

Atât în studiul din 2015, cât și în studiul din 2017 exista câte un produs pentru care conținutul de grăsimi este reprezentat integral de grasimi saturate:

Nume

Brand

Studiu

Grasimi g/100g

Grasimi saturate g/100g

Meda Crenvursti cu piept de pui

Meda

2015

25.1

25.1

Horeca Cremwursti cu piept de pui

Horeca

2017

17.3

17.3

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.