Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protecția Copilului din Norvegia: Un business foarte rentabil

barnevern_annonse

Profesoara de lingvistică din Bergen, Marianne Haslev Skånland, oferă câteva informații despre ”afacerea” care devenit protecția copiilor în Norvegia (mai mult aici).

În primul rând, Barneverent caută activ prin mica publicitate familii care se oferă să ia în îngrijire copii. Protecția Copilului din Norvegia anunță beneficii foarte atractive:

  • 430.000 NOK (30.000 de EURO) pe an
  • vacanțe plătite cu copiii
  • concediu anual pentru părinții surogat (adică, perioade când își pot lua vacanță fără copii)
  • facilități pentru construirea unei case
  • facilități pentru cumpărarea unei mașini noi
  • drepturi speciale la pensie

În același timp, ”industria” de protecție a copilului oferă slujbe mai multe și salarii mai mari pentru asistenții sociali. În 2010, de exemplu, cheltuielile cu salariile au atins 2,8 mld. NOK, o creștere cu 6% față de anul precedent.

Skånland mai atrage atenția asupra faptului că 98% din angajații Barneverent sunt nativi norvegieni și 97% din studenții care urmează cursuri în cadrul programelor de asistență socială sunt norvegieni ”pur sânge” ceea ce arată un deficit uriaș al experienței multiculturale, deși statisticile norvegiene arată că cele mai multe cazuri instrumentate de Serviviul de Protecție a Copilului sunt din familii minoritare de altă etnie decât cea norvegiană.

Profesoara de la Universitatea din Bergen mai notează că legea permite atenționarea Barneverent despre cazuri de copii care suferă de rele tratamente prin surse anonime, a căror credibilitate nu poate fi verificată.

Numărul copiilor înregistrați în cadrul evidențelor Barneverent a crescut într-un singur an (2009-2010) cu 7%, ajungând la 5700.

Aproximativ o treime din Serviciul de Protecție a Copilului nu este public. În 2010, au fost cumpărate servicii de la sectorul privat în valoare de 1,8 mld. NOK.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.