Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTEST de amploare în Turcia. Mii de oameni au ieşit pe străzile din Ankara - VIDEO

AP
turica, protest

Mii de turci au ieşit joi în stradă pentru a protesta împotriva condamnării în ajun a unui deputat de opoziţie la 25 de ani de închisoare pentru spionaj, relatează Reuters, conform agerpres.

Preşedintele turc Recep Tayyip "Erdogan arată cu degetul la toţi cei care sunt împotriva sa. Arestarea lui Enis Berberoglu a vrut să trimită un mesaj, dar nouă nu ne este frică. Vom rezista până când ne vor aresta pe toţi", a declarat o profesoară pensionară care s-a prezentat doar cu numele mic, Nuran.

content-image

Deputatul Enis Berberoglu (foto), din Partidul Republican al Poporului (CHP), a fost condamnat miercuri de o instanţă din Turcia la 25 de ani de închisoare pentru spionaj după ce a furnizat unui ziar de opoziţie imagini video cu un convoi de camioane turceşti în drum spre Siria, în ianuarie 2014. Liderul CHP, Kemal Kilicdaroglu, a anunţat pentru joi un marş de protest împotriva condamnării colegului său de partid.

Protestatarii adunaţi în parcul central din Ankara, la chemarea lui Kilicdaroglu, au arborat drapelul Turciei şi pancarte cu portretul lui Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne. Mulţi purtau tricouri cu inscripţia "Justiţie". "Marşul nostru va continua până când se va face dreptate în ţara asta", a declarat presei liderul CHP, care a propus ca manifestanţii să parcurgă distanţa de 425 km de la Ankara la închisoarea din Istanbul unde este închis Berberoglu, marş care ar putea dura minim 20 de zile.

Enis Berberoglu este primul deputat din CHP trimis după gratii după tentativa de puci de anul trecut. Circa 50.000 de persoane, între care 160 de ziarişti şi 11 legislatori, au fost arestate în Turcia în contextul stării de urgenţă decretate după tentativa de puci din 15 iulie 2016, sub acuzaţia că susţin reţeaua predicatorului Fethullah Gulen, care trăieşte în SUA de la finele anilor 90 şi a cărui extrădare este cerută insistent de Ankara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.