Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest fără precedent în fotbal: o națională calificată la Mondial refuză să joace din cauza șefilor Federației

Canada echipa nationala

Jucătorii din naţionala Canadei, nemulţumiţi de propria federaţie în privinţa unor aspecte financiare şi legate de dezvoltarea fotbalului, au boicotat un meci amical cu Panama, care ar fi trebuit să se dispute noaptea trecută, la Vancouver.

Canada are programate la 9 iunie şi 13 iunie meciuri cu selecţionatele din Curacao şi Honduras, în Concacaf Nations League, informează News.ro.

“În urmă cu patru ani, am început misiunea de a aduce programul nostru într-un loc mai bun decât era. În acel moment, trecuseră peste 30 de ani de la ultima prezenţă a naţiunii noastre la Cupa Mondială de fotbal, la masculin. Am sperat că o calificare a acestei echipe va aduce nivelul de respect şi oportunitatea financiară care ar putea creşte standardele şi oportunităţile pentru următoarea generaţie de jucători din ţara noastră şi să schimbe traiectoria fotbalului în Canada pentru totdeauna.

În ciuda succesului fără precedent al echipelor feminină şi masculină în 2021/22, nu am văzut nicio schimbare. Unde este progresul? Unde sunt banii?

Am aflat recent că în 2018, Canada Soccer a semnat o înţelegere cu Canada Soccer Business care a compromis total capacitatea de a compensa în mod corect succesul de pe teren al echipelor noastre naţionale. Pentru a avea o şansă de a face schimbări substanţiale şi de durată pentru toate programele Canada Soccer, avem nevoie ca termenii acestui acord să fie dezvăluiţi şi corectaţi. Vrem să ştim cine a semnat acordul care ne-a legat de mâini asociaţia. De ce a renunţat Canada Soccer la autonomia a celei mai mari oportunităţi de a creşte programul nostru în ani?

Vrem să lucrăm împreună cu organizaţia noastră, dar relaţia a fost tensionată de ani de zile. Iar acum, Canada Soccer a arătat lipsă de respect faţă de echipa noastră şi ne-a pus în pericol eforturile de a creşte standardul şi de a face ca fotbalul să progreseze în Canada.

În martie, am iniţiat discuţii contractuale cu Canada Soccer. Din cauza conducătorilor care au întârziat procesul şi şi-au luat concedii, procesul de negociere a fost prelungit. Canada Soccer a aşteptat până în seara zilei de 2 iunie pentru a prezenta o ofertă arhaică şi secretarul general şi preşedintele federaţiei au devenit disponibili pentru prima dată ca să ia legătura cu jucătorii în 4 iunie, la ora 16.00.

Din aceste motive, am decis fără tragere de inimă să nu jucăm meciul cu Panama.

Este momentul să luăm atitudine pentru viitorul fotbalului în Canada”, a notat echipa Canadei într-o scrisoare deschisă.

Jucătorii cer următoarele:

“Transparenţă şi o analiză a Acordului Canadian Soccer Business; o echipă de leadership care poate optimiza acest moment şi genera venituri din sponsorizări, care să se folosească pentru ca fotbalul canadian, începând de la nivelul academiilor, să progreseze; o structură echitabilă cu naţionala feminină, cu aceiaşi bani primiţi pentru fiecare meci şi aceleaşi procente din banii din calificarea la turneele finale CM, precum şi dezvoltarea unei ligi naţionale feminine; jucătorii să primească 40 la sută din banii pentru Cupa Mondială şi să beneficieze de un ‘pachet cuprinzător’ pentru familii şi prieteni pentru Cupa Mondială din 2022; în conducerea Canada Soccer să fie integraţi mai mulţi foşti sportivi”.

“Sperăm că federaţia va face paşii decisivi pentru a colabora cu echipa noastră, astfel încât să revenim pe teren pentru meciul nostru din 9 iunie”, se mai arată în scrisoare.

Echipa Canadei a prezentat scuze naţionalei din Panama, fanilor, stafului şi federaţiei din Panama, dar şi suporterilor canadieni.

Canada s-a calificat la Cupa Mondială din Qatar, competiţie la care va juca în grupă cu Belgia, Maroc şi Croaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.