Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest în Austria: protestanţii demonstrează împotriva abolirii sărbătorii de Vinerea Mare

vinerea mare

Bisericile comunităţilor protestante din Austria au sunat clopotele şi sute de persoane au organizat demonstraţii împotriva abolirii recente a sărbătorii publice de Vinerea Mare, informează vineri DPA, relatează Agerpres.

Anterior, cei 300.000 de protestanţi din Austria erau autorizaţi să aibă liber vineri înainte de Paşte, împreună cu creştinii altor câteva biserici mici, în timp ce restul ţării dominate de catolici mergea la muncă.

Citeşte şi: Droguri pe o navă a Marinei în Muntenegru: peste 50 de kilograme de cocaină găsite la bord

După ce Curtea de Justiţie a UE a decis că acest aranjament este discriminatoriu, guvernul austriac a hotărât în februarie să renunţe la Vinerea Mare ca zi de vacanţă pentru minorităţile creştine.

"Desigur că intenţionăm să deschidem un proces şi sperăm că tribunalele vor judeca dacă drepturile noastre minoritare sunt încă protejate", a declarat şeful comunităţii luterane din Viena, Matthias Geist, la o demonstraţie în centrul capitalei care a atras mai multe sute de protestatari.

O altă demonstraţie în oraşul Graz din provincia Styria a atras de asemenea sute de persoane, în timp ce clopotele multor biserici protestante din întreaga ţară au sunat în semn de protest, a declarat un purtător de cuvânt al protestanţilor pentru agenţia germană de presă.

Deşi guvernul a făcut din Vinerea Mare zi lucrătoare pentru toată lumea, a introdus o vacanţă de o zi pe care toţi au dreptul să o aleagă liber în fiecare an, indiferent de credinţă.

Cu toate acestea, spre deosebire de sărbătorile legale normale, aşa-numita "vacanţa personală" este scăzută din zilele de concediu plătite.

"O sărbătoare care se aplică numai pentru mine individual nu este o sărbătoare", a declarat liderul protestanţilor din Styria, Wolfgang Rehner. "Este esenţial să ni se permită să sărbătorim împreună", a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.