Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO Protest în Parlament! Partidul AUR intră în grevă: 'Florin Cîţu trebuia demult să nu mai fie prim-ministrul României'

Senatorii şi deputaţii AUR au intrat, de luni, în grevă parlamentară până când moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu va fi supusă dezbaterii şi votului, a anunţat George Simion, lider al deputaţilor AUR.

Parlamentarii AUR au organizat, luni, un nou protest pe holurile Palatului Parlamentului. Ei au adus un banner pe care scria "Grevă" şi au ţinut în mâini coli de hârtie cu mesaje pentru votarea moţiunii de cenzură şi împotriva introducerii certificatului verde COVID. Ulterior, ei au intrat în sala de plen şi au stat la balcon.

"Votaţi moţiunea! Ăsta este mesajul nostru şi nu ne lăsăm! Din prima zi de sesiune parlamentară am înaintat această acţiune şi mergem până la capăt cu ea", a declarat George Simion, arată Agerpres.

El a precizat că declanşarea grevei parlamentare urmăreşte respectarea Constituţiei şi a democraţiei.

"Florin Cîţu trebuia demult să nu mai fie prim-ministrul României. S-au folosit de tertipuri şi au călcat în picioare Constituţia României şi, de aceea, singura formă prin care putem să protestăm este să intrăm în grevă parlamentară. Este un gest fără precedent. Nu vom participa la votul de astăzi din plen şi nu vom vota în comisii, dar suntem prezenţi cu toţii. Luăm parte la dezbaterile din comisii, însă nu vrem să girăm prin votul nostru şi prin prezenţa noastră această încălcare gravă a Constituţiei. Este dreptul nostru de a depune moţiune, este dreptul românilor de a nu mai fi conduşi de Florin Cîţu", a explicat Simion demersul partidului său.

Potrivit acestuia, în cursul serii de luni, parlamentarii AUR se vor deplasa în Piaţa Victoriei pentru a participa la un protest.

"Vom merge în Piaţa Victoriei să ne alăturăm românilor care luptă pentru libertate. (...) Şi vom ieşi în stradă şi românii vor ieşi în stradă alături de noi! Greva noastră durează până când moţiunea este supusă la vot şi vom anunţa cât de curând o dată a unui mare protest în Bucureşti, în care vom invita alături de noi şi sindicate, şi patronate, şi pe toţi românii de rând", a adăugat Simion.

Vezi si: Marcel Ciolacu, atac la Iohannis și Cîțu: 'Klaus participă la sindrofii pretențioase. Celălalt inconștient merge pe furiș la mare' .

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.