Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste la Teatrul Regal din Madrid pentru nerespectarea distanţei fizice - Spectatorii au oprit reprezentaţia 'Bal mascat'

www.fundatiacaleavictoriei.ro
teatru odeon

Teatrul Regal din Madrid a fost, duminică seară, scena unei reprezentaţii mai puţin obişnuite. Instituţia a fost nevoită să anuleze reprezentaţia operei „Bal mascat”, după Giuseppe Verdi, după ce mai mulţi spectatori au protestat pentru că măsurile de distanţare fizică nu au fost respectate. Reprezentanţii teatrului susţin că au fost îndeplinite „toate normele în vigoare”, relatează TVE, potrivit news.ro.

Reprezentaţia, care deschidea stagiunea 2020 - 2021 a Teatro Real, trebuia să înceapă la ora locală 20.00. Ea a fost suspendată de protestele spectatorilor, majoritatea din partea superioară a sălii. În ciuda acestora, muzicienii au încercat să reia spectacolul de două ori. A fost interpretată uvertura şi începutul primului act. În final, după ce maestrul Nicola Luissoti a abandonat pupitrul şi s-a încercat reluarea ei 50 de minute mai târziu, reprezentaţia a fost suspendată definitiv pentru seara trecută.

Profesorii cad pe capete, la doar câteva zile de la începutul școlii: Un liceu se închide, după ce 5 cadre didactice s-au infectat

Prin sistemul audio al sălii a fost anunţat că „cei care nu vor să rămână sau nu sunt de acord cu relocarea pot merge la casa de bilete pentru a-şi recupera banii plătiţi pentru intrare”.

În urma incidentului, Poliţia Municipală a venit la teatru, verificând că au fost respectate restricţiile impuse în criza sanitară privind capacitatea sălii.

Teatro Real de Madrid a învinuit „un grup minoritar” pentru suspendarea reprezentaţiei, deşi, a transmis, au fost relocaţi în sală mulţi dintre cei care au protestat.

Într-un comunicat, instituţia a explicat că erau 905 locuri ocupate, ceea ce reprezenta 51,5% din capacitatea totală, şi „un grup de spectatori şi-a exprimat, cu aplauze şi strigăte, dezacordul faţă de locurile ce au fost distribuite”.

Protestul faţă de lipsa distanţării fizice de siguranţă s-a prelungit în ciuda faptului că spectatorii respectivi au fost anunţaţi că îşi pot recupera banii pe bilete sau că pot fi mutaţi, a mai spus conducerea.

După relocarea unei mari părţi din spectatori şi după două încercări de interpretare a operei din partea dirijorului, orchestrei, artiştilor şi echipei tehnice, arena madrilenă a spus că „un grup redus a insistat să continue cu protestele pentru a boicota reprezentaţia, astfel că a trebuit suspendată”.

Conducerea teatrului va deschide o anchetă pentru a elucida incidentul şi pentru a lua măsurile necesare ca următoarele reprezentaţii să aibă loc în condiţii normale.

Capacitatea maximă la care funcţionează acum sala Teatrului Regal este de 65% (în jur de 1.200 de locuri), cu zece procente mai puţin decât maximul admis de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.