Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste VIOLENTE la Paris. 29 de persoane au fost arestate - VIDEO

rt
proteste franta

Douăzeci şi nouă de persoane au fost arestate preventiv după o manifestaţie "antifascistă" la Paris duminică seara, desfăşurată la finalul primului tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, relatează luni AFP, citând poliţia, transmite şi agerpres.

Şase poliţişti şi trei manifestanţi au fost răniţi uşor în urma violenţelor în cursul cărora 143 de persoane au fost reţinute, potrivit poliţiei.

VaLLs în doi! Fostul premier francez îi face o propunere de nerefuzat lui Macron

Mai multe sute de tineri "antifascişti" s-au reunit în capitala franceză "împotriva" centristului Emmanuel Macron şi a candidatei extremei drepte Marine Le Pen, care s-au calificat pentru al doilea tur de scrutin, programat la 7 mai. Manifestanţii s-au adunat înainte de anunţarea primelor estimări ale rezultatelor primului tur al alegerilor, la apelul unor mişcări "antifasciste" şi "anticapitaliste", care intenţionau să organizeze o "noapte a baricadelor".

Tinerii, dintre care mulţi erau îmbrăcaţi în negru şi purtau cagule, au aruncat cu sticle şi petarde spre poliţişti. Mai multe maşini au fost incendiate şi vitrine sparte.

Patruzeci de acţiuni, reunind aproximativ 2.000 de persoane în total, au fost înregistrate în mai multe oraşe în provincie, potrivit unei surse a poliţiei, dintre care cele mai importante au avut loc la Nantes (vest), unde au ieşit în stradă 300 de persoane, şi la Toulouse (sud-vest), unde au fost 250 de manifestanţi. Manifestanţii au provocat distrugeri în ambele oraşe.

Mai multe reţineri au fost operate la Nantes, au declarat duminică seara autorităţile. La Bordeaux, forţele de ordine au fost atacate cu proiectile şi drept urmare au făcut două reţineri. O persoană a fost arestată preventiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.