Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestele împotriva noului președinte continuă în Peru

cnn.com
proteste Peru

Circa 5.000 de persoane au manifestat miercuri seara la Lima împotriva noului preşedinte peruan Manuel Merino, în timp ce în mai multe cartiere ale oraşului se auzeau "cacerolazos", concerte cu cratiţe, în semn de protest, informează joi AFP, potrivit AGERPRES.

Purtând pancarte care contestau legitimitatea noului preşedinte, manifestanţii, tineri în marea lor majoritate, au defilat pe străzile din centrul istoric al Limei şi în cartierul rezidenţial Miraflores, străduindu-se să menţină distanţa de un metru, în contextul pandemiei.

La orele locale 20:00 (01:00 GMT joi), zgomotul cratiţelor s-a făcut auzit în mai multe cartiere ale oraşului.

Această a doua zi de manifestaţii a surprins, în măsura în care o zi naţională de proteste era convocată pentru joi.

Marius Șumudică, dezvăluiri neașteptate: Gigi Becali mi-a salvat familia! M-a mișcat profund

Noul premier, conservatorul Antero Flores-Araoz, a promis la rândul său miercuri, pe contul său de Twitter, că va relansa economia, puternic afectată din cauza epidemiei de coronavirus, şi că va lupta împotriva acesteia din urmă pentru a le reda "liniştea" locuitorilor Peru.

Preşedintele parlamentului peruan, Manuel Merino, a preluat marţi funcţia de preşedinte al ţării, la o zi după destituirea de către acelaşi parlament a fostului preşedinte Martin Vizcarra, care a pus sub semnul întrebării "legitimitatea" succesorului său.

Parlamentul din Peru l-a demis luni pe preşedintele Republicii Martin Vizcarra pentru ''incapacitate morală'', în urma unei a doua proceduri de destituire în mai puţin de două luni pentru presupusă luare de mită pe care ar fi primit-o în 2014 când era guvernator.

Marţi, pe străzile din centrul istoric al Limei, de lângă parlament, circa 600 de poliţişti au dispersat cu gaze lacrimogene grupuri de manifestanţi ostili procedurii de destituire, aprobată luni de 105 parlamentari din 130.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.