Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTOCOL între UNPR Protocol de colaborare cu Asociația Casa de Ajutor Reciproc Coeziunea Socială a cadrelor militare în rezervă și în activitate

stiripesurse.ro
Oprea Pricina

Uniunea Națională pentru Progresul României a încheiat miercuri, 19 septembrie 2018, un Protocol de colaborare cu Asociația Casa de Ajutor Reciproc Coeziunea Socială a cadrelor militare în rezervă și în activitate din întreg sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Scopul protocolului îl reprezintă promovarea, în principal în mediul on-line, a intereselor economice și sociale ale comunităților locale din România – îndeosebi a celor din mediul rural, încurajarea și sprijinirea inițiativei private, precum și dezvoltarea spiritului civic al cetățenilor. Totodată, documentul stabilește modalitățile de sprijin reciproc în activitățile desfășurate de fiecare din părți.

Potrivit prevederilor protocolului, UNPR va sprijini promovarea unei inițiative legislative care să ofere un cadru unic, mai stabil și favorabil funcționării și dezvoltării CAR-urilor din România, prin modificarea prevederilor celor două legi care reglementează în prezent acest domeniu, respectiv Legea nr. 112/1996 privind regimul juridic al caselor de ajutor reciproc ale salariaților și Legea nr. 540/2002 privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, cu modificările și completările ulterioare și crearea unei legi unice în domeniu.

CAR va pune la dispoziția membrilor UNPR și a tuturor cetățenilor comunităților locale ale României, în mod gratuit, o pagină de internet integrată portalului Consiliului Național al Societății Civile (CNSC), va permite accesul și va asigura suportul administrativ și tehnic pentru administratorii și colaboratorii fiecărei pagini de internet și ai rețelelor de socializare asociate acestora.

Colaborarea se desfășoară pe durată nelimitată, începând cu data semnării și până la denunțarea în scris a protocolului de către una din părți.

Protocolul a fost semnat de către președintele fondator Gabriel Oprea, președintele Ion Răducanu și secretarul general Nuțu Fonta, din partea Uniunii Naționale pentru Progresul României și de către președintele Iosif Bălan, vicepreședintele Dumitru Rînciog și Valeriu Pricină, din partea Asociației Casa de Ajutor Reciproc Coeziunea Socială a cadrelor militare disponibilizate.

“Ne bucură inițiativa dumneavoastră și sunt convins că această colaborare, consfințită prin protocolul semnat astăzi, va da roade. Știți foarte bine că am sprijinit întotdeauna militarii, am inițiat și am susținut modificări importante de legislație, de care beneficiază militarii activi și în rezervă din întregul sistem de securitate națională. Pentru mine vorbesc faptele și dumneavoastră știți că întotdeauna ați putut conta pe mine și pe UNPR. Suntem alături de dumneavoastră și în acest demers pentru care avem toată aprecierea. UNPR este singurul partid din România care a stabilit în programul de guvernare sprijinul militarilor activi și în rezervă și am făcut acest lucru. Suntem determinați să o facem și în viitor”, a declarat președintele fondator Gabriel Oprea.

Președintele Asociației, Iosif Bălan a precizat că CAR-ul se adresează tuturor militarilor, din toate instituțiile din sistemul de securitate națională.

“Pentru noi este o onoare să colaborăm și pe această linie cu un partid care întotdeauna a sprijinit concret militarii activi și în rezervă și ne bucurăm că vom putea ajuta împreună militarii din toate categoriile, din 3106 comunități locale. Specialiștii vor dezvolta această colaborare’’, a subliniat Iosif Bălan.

La rândul său, Valeriu Pricină a apreciat colaborarea stabilită prin semnarea protocolului: „Barca în care mă aflu eu are două vâsle. Una este Sindicatul cadrelor militare, cealaltă este UNPR. Dacă tragi numai de o vâslă, te învârți în cerc. Deci ca să înaintezi trebuie să tragi de ambele vâsle. Suntem aici câțiva dintre oamenii care au fondat Sindicatul Cadrelor Militare. Eu am acum și calitatea deosebit de onorantă de a fi unul din purtătorii de cuvânt ai partidului. Am rămas alături de dumneavoastră tocmai pornind de la ceea ce ați făcut pentru militari și sunt convins că veți face în continuare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.